Nyhet

Dette er trolig verdens dyreste kameradrone

Se den første dronevideoen i 4K-oppløsning og 1000 bilder i sekundet.

Det er allerede mulig å ta opp dronevideoer i 4K-oppløsning, for eksempel med DJIs nye toppmodell Inspire One til over 20 000 kroner. Skal man derimot samtidig opp i høye bildefrekvenser begrenser mulighetene seg sterkt, men nå har det dukket opp et imponerende dronekonsept som kombinerer særdeles høy bildefrekvens og 4K-oppløsning.

Som nettstedet Gizmodo melder har et filmselskap ved navn Brainfarm Cinema nemlig for første gang brukt en drone til å løfte det kostbare kameraet Phantom Flex 4K til værs. Dette er et kamera som er i stand til å filme i 4K-oppløsning og hele 1000 bilder per sekund.

Videoen skal være den første som er filmet fra luften i 4K/1000 bilder per sekund. Foto: Brain Farm Cinema

Brukte svensk spesialdrone

Ved å benytte dette kameraet på en drone har filmselskapet dermed klart å lage en video som skal pløye helt ny mark innen dronefilming. Videoen er lastet opp på nettstedet YouTube og viser altså knivskarpe bilder i ekstremt sakte film fra luften.

Utfordringen som Brainfarm Cinema stod overfor var at Phantom Flex 4K-kameraet med alt det nødvendige utstyret veier langt mer enn det en vanlig kameradrone kan takle. For å løse problemet henvendte selskapet seg til den svenske droneprodusenten Intuitive Aerial, som står bak de tungtløftende, profesjonelle Aerigon-dronene.

Disse dronene har en maksimal løftekapasitet på litt over 13 kilogram, noe som var akkurat nok til å løfte Phantom Flex 4K-riggen som filmskaperne bygde inn i dronen. Aerigon-dronene er blant annet utstyrt med seks doble propeller og er laget av karbonfiber for lavest mulig egenvekt.

Var nervøse

Som det kommer frem i videoen hersket det en del nervøsitet i forkant av forsøket med den superavanserte kameradronen. Selve dronen koster rundt 400 000 kroner, og et Phantom Flex 4K-kamera ligger på mellom 800 000 og 1,2 millioner kroner, avhengig av spesifikasjoner. Å krasje dronen ville med andre ord blitt en kostbar affære.

Heldigvis for filmselskapet ble forsøket imidlertid vellykket. Selve videoen byr på en stuntsjåfør som kjører gjennom sølevann, hvor hver dråpe mer eller mindre kan studeres i detalj. For mer informasjon om prosjektet kan du besøke Brain Farm Cinemas hjemmeside, og filmen ser du under.

Her er en annen video som ble filmet med Phantom Flex 4K-kameraet: Denne surfevideoen er ganske unik »

(Via Engadget)

Les også
Her er den første «hybrid-kameradronen»
Les også
Her slår sjimpansen kameradronen i bakken
Les også
Denne kameradronen filmer i 4K-oppløsning
Les også
Vil leve av at folk krasjer dronene sine
Les også
Amazon får lov til å teste dronelevering
Les også
Slik holder dronene seg i lufta
Les også
Denne dronen kommer med innebygget fallskjerm
annonse