Tek.no

Nyhet

Dette er LGs nye gromskjerm for spillere

Byr på både 4K og FreeSync-teknologi.

LG
Eigil Knudsen
10 Juni 2015 12:34

4K-panelene begynner å temmelig utbredte når det gjelder TV-er, men det er ennå et lite stykke mellom hver gang vi hører om nye 4K-skjermer. Nå har utvalget imidlertid blitt enda større, for i en fersk pressemelding har LG dratt sløret av en splitter ny 4K-skjerm, og denne er spesielt rettet mot spillere.

Den nye skjermen bærer modellbetegnelsen 27MU67, og som navnet antyder ligger størrelsen altså på 27 tommer. I tillegg til å levere 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler byr skjermen også på AMDs ennå relativt nye FreeSync-teknologi, som ble offisielt lansert så sent som i mars i år.

Skal hindre «riving»

FreeSync er AMDs svar på Nvidias G-Sync, og er en teknologi for å hindre såkalt «riving» i bildet. Riving er det fenomenet som oppstår når skjermkortet sender et bilde til skjermen før skjermpanelet har klart å tegne ut hele det forrige bildet som det mottok.

LG 27MU67. Foto: LG

FreeSync og G-Sync løser dette problemet ved at skjermpanelet og skjermkortet koordineres på en slik måte at panelet begynner å tegne opp et nytt bilde kun når skjermkortet har bildet klart. AMD og Nvidias løsning fungerer på samme måte, men ifølge AMD selv har deres løsning både bedre ytelse og lavere forsinkelse.

Av annen spillvennlig teknologi byr skjermen også blant annet på muligheten til å veksle mellom ulike skjerminnstillinger du kan konfigurere individuelt til hvert spill via en hurtigtast. Modellen har også en teknologi LG har kalt «Black Stabilizer», som automatisk oppjusterer mørke områder av skjermen hvor fiender kan gjemme seg i spill.

Kommer trolig i løpet av sommeren

Ellers kommer LGs nye 4K-skjerm med to HDMI 2.0-porter som altså gir deg mulighet til å kjøre 4K-oppløsning i 60 bilder per sekund, noe som riktignok krever et ganske solid skjermkort. DisplayPort 1.2 er for øvrig også på plass. 27MU67 byr videre på et kontrastforhold på 1000:1, responstid på 5 millisekunder, lysstyrke på 300 nits og IPS-panel. Skjermen har vanlig bredformat på 16:9.

27MU67 er oppgitt med en foreløpig pris på 600 dollar, eller rundt 4700 kroner, på LGs egen produktside. Det er ennå uvisst hva den kommer til å ende opp med å koste her til lands. Lanseringsdatoen er heller ikke klar, men skjermen skal ifølge pressemeldingen lanseres i hele verden i løpet av de kommende ukene.

Den nylige Computex-messen i Taiwan bød også på mye 4K-snadder: Asus kunngjorde en 4K-proffskjerm på 32 tommer »

Les også
Samsung utvikler mobilskjermer med 11K-oppløsning
Les også
Samsung lanserer to 4K-råtasser for spillere
Les også
Denne 4K-skjermen skal gi deg gode bilder uansett innsynsvinkel
Les også
Med denne kan du spille nye spill uten dyrt skjermkort
Les også
BenQ XL2730Z: En knallgod spillskjerm for AMD-brukere
Les også
Nå har AMD lansert FreeSync: – Vår løsning er bedre enn Nvidias
annonse

Les også