Til hovedinnhold

HTC viser frem One M9+

Men det ser ut til at du må være i Kina for å få fatt i den.

HTC

I dag viste HTC frem en ny versjon av flaggskiptelefonen HTC One: HTC One M9+. Rent utseendemessig er den svært lik utgangspunktet HTC One M9, men pluss-utgaven kommer med fingeravtrykkleser på forsiden, 0,2-tommer større skjerm og to kameraer på telefonens bakside.

Fingeravtrykkleseren sitter midt under skjermen, som på Samsung og Apples telefoner, og lar deg låse opp telefonen ved å plassere fingeren på den. Det skal altså ikke være nødvendig å dra fingeren over, slik som er vanlig på en del andre løsninger.

De to kameraene på baksiden kan sammen ta bilder på 20 megapiksler. De to kameraene skal også forbedre autofokusen, og gi «bedre balanserte bilder uansett lysforhold», noe vi gjetter betyr at de vil være i stand til å ta to bilder med ulik eksponering, og kombinere disse slik at kameraet kan fange detaljer i både de lyse og de mørke områdene av bildet. Innen fotografering omtales dette ofte som HDR.

Ny prosessor og større skjerm: Med M9+ har HTC hoppet fra Qualcomms Snapdragon 810, til MediaTeks Heilo X10, og sammen med den nye displayet på 5,2 tommer («hele» 0,2 tommer større enn det gamle) skal telefonen i følge HTC selv gi bedre videoavspilling og skarpere bilder. På bloggen sier HTC ikke noe om skjermens oppløsning, men ifølge nettstedet Android Authority skal den være økt fra 1920 x 1080, til 2560 x 1440 piksler.

Du kan lese mer om utgangspunktet gor telefonen, HTC One M9, her på vår grundige test av den »

Sier ikke noe om tilgjengelighet utenfor Kina

HTC Electronics holder til i Taiwan, som er underlagt Kina, så at telefonen kommer ut i Kina først er ikke så fryktelig merkelig. Men det er det derimot at den lanseres så tett på utgangspunktet HTC One M9, og med en annen prosessor. Litt underlig er det også at selskapet ikke sier noe om en eventuell internasjonal lansering, med tanke på at den «vanlige» M9 telefonen er tilgjengelig for salg utenfor Kinas grenser, og er en populær telefon også her i Norge.

Men hvis du vil ha beskjed hvis den blir tilgjengelig her hjemme kan du alltids sette opp et prisvarsel på vår tjeneste Prisguide.no »

annonse