Tek.no

Nyhet

Denne appen gjør ukjente oppringninger til en saga blott

Den nye appen «Hello» henter informasjon fra Facebook og byr på flere tilleggsfunksjoner.

Facebook
24 Apr 2015 09:22

Det å bli oppringt av ukjente numre er noe de fleste opplever på et eller annet tidspunkt, og har blant annet den ulempen at man ikke kan vite hvorvidt man bør svare eller ikke. Nå har Facebook lansert en ny app som langt på vei kan fikse problemet, nemlig «Hello». Det melder selskapet i en pressemelding.

«Hello» fungerer enkelt og greit ved at den automatisk leter opp profilen til den som ringer på Facebook, og videreformidler den personlige informasjonen til mobiltelefonen til den personen som blir oppringt.

Lar deg enkelt se hvem som ringer

Såfremt ringeren har en Facebook-profil vil du altså kunne se hvem som ringer, men dette forutsetter også at ringeren ikke har endret på personverninnstillingene som gjør det mulig å søke etter Facebook-brukere ved hjelp av telefonnummeret.

Appen gjør det enkelt å se hvem som ringer. Foto: Facebook

Appen vil også vise annen informasjon som ringeren deler på Facebook, slik at man for eksempel kan se hvilket selskapet vedkommende jobber hos, hvilken by vedkommende befinner seg og så videre.

Utvikleren av appen fortalte nettstedet TechCrunch at hovedmotivet var å løse problemet med at folk som regel ikke svarer telefonen når nummeret er ukjent, selv om oppringningen kan være av interesse og viktighet for mottakeren.

Også andre funksjoner

Appen kan for øvrig også brukes som adressebok og til å ringe opp andre fra, og da vil du på samme måte få opp informasjon om den du ringer. Ikke minst gir appen deg informasjon om hvorvidt nummeret til den som ringer deg er blitt blokkert av andre.

Dersom nok folk har blokkert nummeret vil appen bare sende ringeren direkte til mobilsvar uten at mobilen ringer i det hele tatt. Hello har også en søkefunksjon som enkelt skal la deg søke etter Facebook-venner og kontakter, i tillegg til bedrifter som for eksempel restauranter og lignende.

Hello er kun utviklet for Android-plattformen, og er nå under testing i regionene USA, Brasil og Nigeria. Antakelig vil appen bli sluppet andre steder på et senere tidspunkt, men det er uvisst akkurat når. Under ser du en kjapp demonstrasjonsvideo av appen.

Facebook tjener nå mye penger på mobil: Mobilannonsene står for nesten 75 prosent av selskapets inntekter »

Introducing Hello from Facebook on Vimeo.

(Via TechCrunch, Engadget)

Les også
Denne appen gjør det lekende lett å overføre filer fra PC-en til mobilen
Les også
Nå blir det enklere å bruke Facebook på rimelige mobiltelefoner
Les også
Nå har Facebook Messenger fått støtte for videosamtaler
Les også
Nå kan du ha det mer moro med Messenger-appen
Les også
EU vil ikke bruke den nye Outlook-appen til Microsoft
Les også
Nå kommer en «lettere» utgave av Facebook for svake mobiltelefoner
annonse

Les også