Tek.no

Nyhet

Vår drømmejul

9 Des 2009 06:00

Vår drømmejul

Redaksjonene i Teknofil.no, Gamer.no og Mobilen.no har sett på de kuleste produktene på markedet og satt sammen en drømmeliste over produkter vi gjerne skulle sett hadde ligget under juletreet.
Her bør det være mye gode produkter som du selv kan plukke frem til din familie og venner. Vi har også funnet frem gaver i alle priskategorier. Alt fra skjermer til over 15 000 kroner til t-skjorter til under hundrelappen. I tillegg til veldig mange fysiske produkter er det også en og annen tjeneste.
Alt ligger nå til rette for en perfekt julehøytid, så får vi se om noen av våre juleønsker blir oppfylt av våre nærmeste.
Alle har fått velge ut fem produkter eller tjenester som de kan putte på sin liste. Under finner du alle listene, sortert under et bilde som inneholder både navnet på den som har valgt det ut og bildet av alle produktene.
MARTE OTTEMO


Olympus Pen E-P1
Med et distinkt designpreg fra det populære halvformatkameraet Olympus Pen fra 1959 har Olympus kommet med verdens minste systemkamera med utskiftbar optikk. Kvaliteten på bildene er god, og her slipper jeg å drasse rundt på et digert speilreflekskamera for å ta bra bilder. At kameraet er noe av det lekreste på markedet hjelper selvsagt også på.
Sniktitt: Olympus Pen E-P1
Pris: Fra 5 600 kroner
Internett: www.olympus.no
iRobot Roomba 580
Jeg har aversjon mot husarbeid som nærmer seg allergi – jeg får utslett av å skifte støvsugerposer, vaske toalettet og tørke støv, men liker samtidig å ha det pent rundt meg. Denne automatiserte støvsugeren tusler rundt på gulvet mens du er på jobb, og suger til seg støv, hår, smuler og allskens styggedom som har falt på gulvet. Når den går tom for strøm, finner den automatisk tilbake til ladestasjonen din, og ved hjelp av sensorer kan du bestemme hvilke områder den skal rengjøre. Genialt.
Pris: Fra 5 800 kroner
Internett: www.irobot.com
Sherlock Holmes versus Jack the Ripper
Jula er tiden for å synke dypt ned i en bok eller et spill som pirrer de små grå. Sherlock Holmes versus Jack the Ripper-spillet stikker hånda dypt inn i vepsebolet rundt de såkalte Jack the Ripper-mordene i London i 1888, og forsøker å gi oss skrekkblandet underholdning basert på svært nøye studier av talløse fakta, bygget opp av en dyp historie og drevet frem av kompliserte gåter.
Test: Sherlock Holmes versus Jack the Ripper
Pris: Fra 260 kroner
Internett: www.sherlockholmes-thegame.com
Sony Ericsson Xperia X10
Ok, så kommer ikke Sony Ericssons første Android-mobil før ut på nyåret en gang, men for en gangs skyld er jeg villig til å vente med en julegave. Vi har fått sniktittet på mobilen, og det ser meget lekkert ut. For oss som bruker sosiale medier aktivt ser X10 ut til å bli en strålende telefon. Les vår sniktitt på www.mobilen.no.
Sniktitt: Sony Ericsson Xperia X10
Pris: Fra 5 500 kroner
Internett: www.sonyericsson.no
Nokia Booklet 3G
Med Booklet 3G tar Nokia steget inn i minimaskinklassen, og setter like godt en ny standard for klassen. For selv om noen komponenter kan sammenliknes med andre produkter, som prosessoren Intel Atom, overgår den også mange. Det viser også prisen. Her med 3G, ringemuligheter, GPS og batteritid på hele 12 timer.
Sniktitt: Nokia Booklet 3G
Pris: Fra 6 000 kroner
Internett: www.nokia.no
MARIUS RØSTAD


Barnes & Noble Nook
De sier at e-boklesere er fremtiden. Jeg er ikke helt overbevist, men jeg har ekstremt lyst til å teste det ut. Når det er sagt er Nook uendelig mye penere enn Amazon sin versjon og med åpne formater og det som virker som et bedre grensesnitt er det et enkelt valg for meg.
Pris: 259 dollar
Internett: www.barnesandnoble.com/nook
Samsung UE40B8050 LED-TV
Ifjor ønsket jeg meg en LCD-skjerm fra Samsung. Siden den aldri dukket opp under treet prøver jeg meg igjen, men denne gangen er det nødt til å bli LED. 8-serien er toppmodellen og jeg kan jo ikke ha noe dårligere enn det. Tre centimeter tykk, DLNA, 200 Hz. Alt jeg trenger.
Pris: Fra 15 000 kroner
Internett: www.samsung.no
Apple MacBook Pro 13-tommer
I år oppgraderte Apple sin 13-tommer til å bli en del av Pro-serien sin. Med det samme sykt lekre designet og langt mer kraft har denne maskinen klart å få meg til å hate 17-tommeren min. Dette er må-ha.
Test: Apple MacBook Pro 13-tommer
Pris: Fra 10 490 kroner
Internett: www.apple.no/macbookpro/
Xbox 360 Elite
Det var en tøff kamp mellom PS3 og Xbox 360 for å komme på listen min nå som jeg er på jakt etter spillkonsoll igjen. Siden jeg ikke har filla behov for Blu-ray-spiller, som jeg tross alt vil ha på hjemmekinoanlegget mitt, ble valget enkelt. Trenger egentlig ikke Elite heller, men vil jo mye heller ha sort.
Pris: Fra 1 999 kroner
Internett: www.xbox.no
Canon MP990 multifunksjonsskriver
Dedikerte fotoskrivere finnes knapt lenger. Canons multifunksjonsskriver MP990 er imidlertid et glimrende alternativ. Skriveren er rask, samtidig som den gir veldig bra utskriftskvalitet. Bonusen er allikevel at den gir mulighet til å skanne inn gamle negativer og dias. Endelig får jeg barnebildene over på Apple TV.
Pris: Fra 2 450 kroner
Internett: www.canon.no
OLE HENRIK JOHANSEN


Sigma 150-500 mm f/5-6.3 DG OS APO HSM
Som hobbyfotograf vil jeg utvide fotoveska med en skikkelig telelinse.
Test: Sigma 150-500mm f/5-6.3 DG OS APO HSM
Pris: Fra 8 000 kroner
Internett: www.sigmaphoto.com
NHL 10 til Xbox 360
Beskrivelse: Alltid hatt sansen for NHL spillene til EA, og etter å ha testet demoen var jeg helt solgt.
Test: NHL 10
Pris: Rundt 500 kroner
Internett: www.nhl10.no
HTC Touch HD 2
Hadde den foregående modellen fra HTC og var storfornøyd med den. Den ente dog sine dager under vannoverflaten, noe den ikke taklet spesielt godt.
Test: HTC Touch HD 2
Pris: Fra 5 329 kroner
Internett: www.htc.no
Nikon Speedlight SB-900
En ekstern trådløs blits gjør livet enklere og ikke minst bildene mye bedre for en hobbyfotograf. Kreativiteten får fritt spillerom med denne.
Pris: Fra 3 300 kroner
Internett: www.nikon.no
Philips 46PFL9704
Beskrivelse: Som mer en gjennomsnittlig opptatt av lyd og bilde ønsker man seg alltid en ny TV.
Test: Philips 46PFL9704
Pris: Fra 23 000 kroner
Internett: www.philips.no
VEGAR JANSEN


T-skjorte: "No, I will not fix your computer".
Livet som data- og testjournalist er hardt, spesielt fordi svært mange enten har et dataproblem eller lurer på hva slags bærbar som er best akkurat nå. Like greit å ønske seg to av denne.
Pris: 8 GBP
Internett: www.play.com/clothing
Klokke fra Tokyoflash
Jeg bruker normalt sett ikke klokke, så det plager meg egentlig ikke at jeg aldri kommer til å kunne lese av de fleste armbåndsurene fra Tokyoflash.
Pris: Fra 500 kroner
Internett: www.tokyoflash.com/no
D-Link DIR-855 eller DIR-825
Min ruter begynner å dra på årene, så for meg er en oppgradering til 802.11n og 5 GHz-båndet ganske naturlig. DIR-855, modellen vi har brukt i vår nettverksskole frister, men DIR-825 gir omtrent det samme til en mer overkommelig pris - og skjermen på DIR 855 er ikke viktig for meg.
Pris: Fra 1 100 kroner
Internett: www.dlink.no
Bose QuietComfort 15
Siden jeg daglig tilbringer halvannen time på trikk og til fots i traffikerte gater er et godt hodesett med aktiv støyreduksjon noe som frister mer og mer - for ikke å glemme at det i vårt åpne kontorlandskap hadde vært fryktelig deilig å kunne "lukke ørene" innimmellom...
Pris: Fra 3 000 kroner
Internett: www.bose.no
Mini E
De fleste elbiler er dølle, men en elektrisk Mini hadde gjort susen for meg. Dessverre er det bare et testprogram i USA på 500 biler, som leases ut for 850 dollar i måneden.
Pris: Utilgjengelig
Internett: www.miniusa.com/minie-usa/

Les også