Til hovedinnhold

Ny GTX Titan-modell får vannkjøling

Kinesiske Colorful viser to ulike varianter.

Colorful

Etter at Nvidia slapp sitt nye toppskjermskort GTX Titan tidligere i år, har de vannkjølte utgavene stort sett glimret med sitt fravær.

Et vannkjølingsbasert referansedesign skal visstnok være på vei, men inntil videre må eventuelle vannblokker tilpasses det eksisterende referansedesignet til GTX Titan, som Nvidia har gjort det forbudt å forandre på.

Kineserne på banen

Det finnes ulike tredjepartsselskaper som tilbyr vannblokker til GTX Titan-kortet, og Nvidias partnerprodusent EVGA har også kunngjort sin GTX Titan SC Hydro Copper-modell, som kommer med forhåndsinstallert vannblokk. Nå skal det relativt ukjente kinesiske selskapet Colorful også lansere en vannkjølt utgave av GTX Titan, melder TechPowerUp.

Kortet får navnet GTX Titan iGame og kommer i to versjoner. Den ene har en gjennomsiktig akryltopp og den andre har en topp laget av plastmaterialet acetal. Utfra bildene å dømme har vannblokken tette rader av mikrokanaler over selve prosessoren, hvor mesteparten av varmen genereres.

Blokken skal ellers ha en base av forniklet kobber og ser ut til å kjøle både minnebrikkene og spenningsregulatorene på skjermkortet.

Fabrikkoverklokket

GTX Titan iGame er visstnok fabrikkoverklokket til en kjernefrekvens på 954 MHz og en boost-frekvens på 1006 MHz. Standard kjerne- og boost-frekvens er på henholdsvis 837 MHz og 876 MHz. Minnefrekvensen forblir på 6 GHz.

Colorful planlegger å produsere kun én av de to utgavene av kortet. Selskapet har lagt ut en spørreundersøkelse via sosiale medier i Kina for å finne ut hvilken løsning som er mest populær. Ellers foreligger det ennå ingen informasjon om pris og tilgjengelighet. Se flere bilder under.

GTX Titan-utvalget blir snart større: Nye modeller av skjermkortet er på vei »

(Kilder: TechPowerUp, Tom's Hardware)

annonse