Tek.no

Nyhet

– Kan bety begynnelsen på slutten for Microsoft

Må få langt flere utviklere interessert i å utvikle apper for Windows-mobiler og -nettbrett, sier IDC.

Microsoft
Kurt Lekanger
3 Des 2012 10:09

2013 vil bli et være eller ikke være for Microsoft på mobile plattformer, ifølge en ny rapport fra analyseselskapet IDC. Det skriver New York Times

IDC mener støtte fra utviklerne er helt essensielt for et selskaps mulighet til å overleve i dette markedet.

– Mobile plattformer som ikke klarer å få mer enn 50 prosent av utviklerne til å bli veldig interessert i å utvikle apper for dem vil gradvis forsvinne, skriver IDC i rapporten.

Bare en av fem vil utvikle for Windows-mobiler

IDC samarbeider med Appcelerator, en produsent av programmeringsverktøy, og gjør hvert kvartal en undersøkelse blant mer enn 4 800 utviklere av mobilapper.

I den siste undersøkelsen oppga 33 prosent av utivklerne at de var svært interesserte i å utvikle apper til Windows 8-nettbrett, mens bare 21 prosent var svært interessert i å utvikle for Windows Phone.

Det står imidlertid enda dårligere til med RIM, produsenten bak BlackBerry-produktene. Kun 9 prosent av de spurte utviklerne oppga at de var svært interessert i å utvikle for BlackBerry-mobiler.

Størst interesse for iOS

Hele 85 prosent av utviklerne var svært interessert i å lage apper til Apples iPhone og 83 prosent for iPad. Deretter kom Googles Android-plattform, hvor 76 prosent av utviklerne var svært interessert i å utvikle apper til Android-mobiler. Interessen for Android-nettbrett var noe lavere, med 66 prosent.

66 prosent av utviklerne oppga også at de var veldig interessert i å utvikle mobilapper med den åpne web-standarden HTML5.

(Kilder: New York Times og IDC)

Les også
Kjør Windows-programmer på Android
Les også
Office for iPad kan være like om hjørnet
Les også
– Microsoft burde droppe Windows-navnet
Les også
Microsoft Surface selger dårligere enn ventet
Les også
Microsoft-sjefen hamret løs på konkurrentene
Les også
Toppsjefen: – Microsoft skal skifte retning
annonse

Les også