Her skal fremtidens Nvidia-skjermkort lages

Bygger endelig nytt hovedkontor.

Skjermkortkjempen Nvidia er i vinden for tiden. Ikke bare tjener de faktisk penger, i motsetning til AMD, men de lanserte nettopp også et helt nytt og veldig kraftig skjermkort – Titan.

Selskapet fyller 20 år denne måneden, og feirer bursdagen ved å gi seg selv et splitter nytt hovedkontor, midt i hjertet av Silicon Valley. Etter planen skal det åpne sommeren 2015, med et gulvareal tilsvarende over syv fotballbaner.

Skulle egentlig bygges før finanskrisen

Nvidias nye hovedkontor i Silicon Valley. De gamle kan skimtes nede til høyre.Foto: Nvidia

Hardware.no besøkte hovedkontoret Nvidia i dag bruker, i fjor vinter. Det ligger på andre siden av hovedveien fra der det nye bygget skal reises, et bygg som har vært planlagt siden midten 2000-tallet.

– Byggene [vi jobber i nå] begynner å bli veldig fulle av folk, så vi har planlagt å bygge et nytt hovedkontor litt lenger ned i gata. Vi har kjøpt tomten for flere år siden, men så kom finanskrisa og da ble planene lagt på is. Vi har fortsatt både tomta og plantegningene, så en dag vil nok det nye kontoret bli bygget, kunne Nvidias PR-sjef, Bryan Del Rizzo, fortelle oss den gangen.

I dag består hovedkontoret til Nvidia av fire bygninger, et eget logistikkbygg, og en rekke andre små kontorbygg i området rundt. Etter hva vi kjenner til har selskapet har alltid hatt lyst til å samle dette i en mer kompakt form, noe de nå gjør.

Utvikler alle skjermkort

Hovedkontoret i Silicon Valley er stedet der Nvidia utvikler tilnærmet alt ved et nytt skjermkort. Prototypen lages her, driverne, produktesken og ikke minst alt av salg og administrasjon gjøres innenfor veggene i California.

I tillegg huser bygningene Nvidias massive forskningslaboratorium. Her bruker de spennende, meget moderne og dyrt utstyr til å forske på mikroskopiske detaljer ved skjermkortet, for å finne feil og gjøre det bedre.

Med andre ord skjer alt annet enn selve masseproduksjonen her.

Hovedkontoret sett fra bakkenivå.Foto: Nvidia

Må kunne jobbe sammen

Bygningen har et gulvareal på over 46 000 kvadratmeter, eller syv fotballbaner om du vil. Store deler av dette skal være helt åpent:

– De massive åpne landskapene legger opp til vårt arbeid på tvers. Naturen i å lage våre produkter krever at eksperter fra flere fagfelt jobber sammen, og denne bygningen er designet for det, skriver Jen-Hsun Huang, Nvidias toppsjef, i et blogginnlegg.

Alt ved det nye hovedkontoret er designet rundt én bestemt form; triangler. Selve hovedrammen er et triangel, med et tak som er dekket av mange flere triangler, samtidig som alt av grøntområder også er formet som triangler.

Triangler er den grunnformen alle bilder på PC-en din er laget av. Selv den heftigste 3D-figuren i et spill, består i bunn og grunn kun av en haug med triangler som settes sammen på en bestemt måte.

Arbeidet med å bygge det nye hovedkontoret starter i juni, og det første bygget skal være innflyttingsklart i 2015.

Vil du se alt fra innsiden til Nvidias hovedkontor?
Se alle bildene fra da vi besøkte hovedkontoret »

Nvidia har en veldig spennende forskningslabb:
Møt mannen som kvalitetssikrer skjermkortene til Nvidia »

(Kilde: Nvidia, Wired.)

Les også
Her er Titan – Nvidias heftigste skjermkort
Les også
Se en rekke ferske bilder av GeForce GTX Titan
Les også
Slik spiller du over tre store skjermer
Les også
Han kvalitetssikrer skjermkortene til Nvidia
Les også
Her lager Nvidia sine beste skjermkort
annonse