Tek.no

Nyhet

Kommer Vollvik i forkjøpet

29 Nov 2010 14:55

I en periode har det vært rykter rundt overtagelse av Tele2s virksomhet i Norge.

NA24 har tidligere skrevet at Idar Vollviks Ludo har vært å luktet på virksomheten, men hans hovedspor er nå en mulig overtagelse av Ventelos mobilkunder. Da er han imidlertid nødt til å få på plass en pågående emisjon på rundt 200 millioner kroner.

Nå ser det ut til at Network Norway kan komme Vollvik i forkjøpet. Ifølge det svenske nyhetsbrevet Telekomnyheterna hevder anonyme kilder at et bud allerede er på bordet.

Nesten halv million kunder
Tele2 og Network Norway har allerede tette relasjoner. De to bygger i disse dager sammen et nytt mobilnett i Norge, gjennom det felleseide selskapet Mobile Norway.

Tele2 har i dag 487.000 mobilkunder. Selskapets omsetning i Norge var på 640 millioner kroner, med et driftsresultat på 4 millioner kroner i tredje kvartal. Dermed er marginene presset i selskapet, som en konsekvens av den tøffe priskonkurransen i det norske markedet.

Netcom - også på banen
Bransjebladet Inside Telecom har tidligere skrevet at også Netcom fører samtaler om å kjøpe Tele2s norske virksomhet. Tidligere har Netcoms svenske eiere, Teliasonera, kjøpt Chess i Norge, mens også Tele2 skal være interessant for selskapet.

Tele2s informasjonssjef, Pernilla Oldmark, i Stockholm erkjente overfor bransjenettstedet at det norske selskapet er i spill.

- Vi må kjøpe eller selge. Dagens situasjon er ikke bærekraftig, sa Oldmark til Inside Telecom.

Network Norways styreleder Terje Christoffersen var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar mandag.

Les også
Bruk mobilen til påske for 199 kr per mnd.
Les også
All mobilbruk for 199 kr
annonse

Les også