Til hovedinnhold

Gjenkjenn, og spill i Spotify

Shazam har blitt en svært populær mobiltjeneste, og finnes til flere mobilplattformer.

Gi Shazam syv sekunder til å lytte på en tilfeldig sang, og du får et øyeblikkelig svar på hva sangen heter og hvem som synger den. Og alt annet du måtte ønske å vite – sjangeren, utgivelsesåret, hvilket album den kommer fra og mye mer.

Les også: Musikk-appen du må ha på mobilen

Nå får du du også muligheten til å spille av den gjenkjente sangen i Spotify dersom du har en iPhone, iPod Touch eller en Android-mobil.

- Ved å integrere Spotify med Shazams applikasjoner kan man oppdage musikk i kombinasjon med en av verdens mest populære streaming-tjenester. Det gir en sømløs opplevelse overalt hvor det finnes inspirerte musikk-fans, sier Shazam-sjef Andrew Fisher.

- Hvis du nå hører en ny, kul låt kan du gjenkjenne den og høre på den med en gang i sin helhet og på enkelt vis legge den til spillelistene dine. Det er ganske kraftfulle saker, sier Spotify-sjef Daniel Ek.

I Shazams Premium-apper til iPhone og Android har det fra og med i dag dukket opp et ikon der det står "Play in Spotify", som tar deg videre til samme låt i streamingtjenesten.

Etter hvert vil den samme knappen bli å finne i gratisversjonen av Shazam.
Les også: Slik får du Spotify på mobilen

Mer om
annonse