Tek.no

Nyhet

Denne bilen er bygget av Lego

Og den kjører!

Lego
30 Aug 2018 17:00

Utrolig, men sant: Lego har bygget en replika av Bugattis legendariske Chiron i 1:1-skala.

Til det brukte de deler fra den litt mer avanserte Technic-serien, nærmere bestemt drøyt millionen av dem. Alt innvendig og utvendig er gjenskapt, med unntak av stålramma som holder bilen sammen, en batteripakke og hjulene, som er Bugattis egne. Selv setene og speedometeret er bygd av Lego.

Ifølge selskapet tok det over 13 000 timer med utvikling og bygging før Chiron-modellen sto ferdig, og totalt 339 ulike Technic-elementer er brukt.

Holder sammen helt uten lim

Lego

Lego sier at bilen er gjenskapt helt uten å bruke lim, og det er første gang de har brukt kun Technic-brikker til å bygge deler til en bærende konstruksjon. 58 av delene er imidlertid spesialutviklet for akkurat denne bilen.

Bilen kan attpåtil flytte på seg, selv om det er langt opp til farta Chiron – verdens raskeste masseproduserte bil – kan skilte med.

Lego

2 304 motorer fra Legos Power Function-plattform er skvist inn, og med disse kan bilen komme seg opp i over 20 kilometer i timen.

Til sammenlikning er Bugatti Chiron elektronisk begrenset til 420 kilometer i timen, av hensyn til dekkene. Lego-modellen har en teoretisk ytelse på 5,3 hestekrefter og anslått dreiemoment på 92 Nm. Bilen veier 1500 kilo.

Chiron-modellen i Lego skal vises frem for første gang på Formel 1-rittet i Monza i Italia i helgen.

Lego

Skulle du ha lyst til å bygge en selv kan du se frem til en kostbar øvelse: Som Techcrunch påpeker koster bare motorene 70 000 dollar i innkjøp, altså nærmere 600 000 kroner.

annonse