Porsche, Audi og Mercedes-Benz blir Tesla-konkurrenter

De tyske bilprodusentene vil satse mer på el-bil.

Amerikanske Tesla Motors har åpenbart blitt en stor trussel for de mer tradisjonsrike bilprodusentene. Nå melder Engadget at de tyske gigantene Porsche og Mercedes-Benz (Daimler AG) også skal gå i gang med å produsere el-biler som skal konkurrere direkte med Tesla Model S.

Detaljene er få foreløpig, men Porsche skal visstnok være først ut med sin sedan med el-motor. Etter sigende skal det være snakk om en litt mindre utgave av deres Porsche Panamera, som skal komme på markedet i 2018.

Mercedes-Benz' planer virker litt mer langsiktig, men de snakker visst i styrerommet om å lage en el-bil som ligner deres E- eller S-klasse. Denne skal riktignok komme først i 2021, ettersom de må designe en helt ny modell for å få plass til batteriet de ønsker å bruke.

Felles for de tyske el-bilene som skal konkurrere med Tesla Model S er at de begge skal ha en rekkevidde på minst 400 kilometer.

I tillegg melder ManagerMagazin.de at tyske Audi har planer om å lansere en el-bil-SUV i 2017/2018, som vil konkurrere med Teslas kommende SUV-modell, Tesla Model X.

Solgte Tesla-aksjer

Mercedes-Benz har, med hjelp fra Tesla Motors, laget el-bilen Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive. For øvrig solgte nylig Mercedes-Benz-eier Daimler AG de fire prosentene de eide i Tesla Motors, ifølge Reuters.

I den forbindelse sa Daimler-sjef Dieter Zetsche at samarbeidet mellom de to selskapene ville fortsette.

Disse dukker opp på norske veier i november
Nye Tesla-modeller får dobbel motor og autopilot »

(Kilder: ManagerMagazin.de via Engadget)

Les også
Lover fullstendig selvkjørende elbil i 2021
annonse