Tek.no

Nyhet

Ekstreme iMac Pro slippes i dag

Men ikke tro du vil ha råd til den.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
13 Des 2017 08:37

Blant de mange nyhetene Apple presenterte i sommer var en splitter ny og skikkelig heftig iMac Pro, og nå har Apple gitt oss lanseringsdatoen. På den offisielle produktsiden kan man lese at nye iMac Pro kommer den 14. desember.

De bestemte konfigurasjonene maskinen blir tilgjengelig i er ennå ikke offentliggjort, men det dreier seg uansett om et beist av en maskin.

PC-en vil blant annet by på en 27-tommers Retina 5K-skjerm med en oppløsning på 5120 x 2880 piksler, og på innsiden kan man utstyre maskinen med en knallsterk Xeon-prosessor med opptil 18 kjerner. To andre alternativer på 8 og 10 kjerner blir også tilgjengelig. Turbofrekvensen ligger på opptil 4,5 GHz.

Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ekstreme spesifikasjoner

På grafikksiden kommer nye iMac Pro med et Radeon Pro Vega-kort fra AMD som kan fåes med enten 8 eller 16 GB HBM2-RAM, og hovedminne kan jekkes helt opp til 128 GB. Helt opp til 4 TB med SSD-lagring er også blant valgmulighetene maskinen kommer med.

Av andre spesifikasjoner finner man fire Thunderbolt 3-porter, som gjør at man kan koble til ytterligere to 5K-skjermer dersom man skulle ha behov for det. Utover 5K-oppløsning kommer PC-ens skjerm for øvrig med høy lysstyrke på 500 nits og 10-bits farger med mulighet til å vise over én milliard farger på skjermen.

Ellers kan Apple opplyse at stereohøyttalerne har fått en oppgradering med stort frekvensområde, dyp bass og dobbelt så høyt volum, og kjølearkitekturen er nydesignet med to «nyskapende» vifter, et stort kjølelegeme og ekstra ventilasjon. Resultatet skal være 75 prosent bedre luftgjennomstrømming og 80 prosent bedre varmereduksjon enn på forrige iMac.

iMac Pro kommer med svart tastatur og mus.

Som navnet tilsier er iMac Pro ment for proff-segmentet, men hvis du vil ha noe helt unikt er dette den eneste modellen som får Apples svarte mus og tastatur. Apple har sagt at de ikke vil selge disse separat.

Pris lekket på Power.no?

Power har allerede laget en side for iMac Pro, hvor prisen er oppgitt til 41 990 kroner. De skriver imidlertid feilaktig «Mac Pro» (uten i), og siden er ikke søkbar, så det kan hende dette vil endre seg før lansering. Bilde: Skjermdump fra Power.no

Prisen for iMac Pro er ennå ikke bekreftet av Apple, men den amerikanske prisen på inngangsmodellen med 8-kjerners prosessor skal være 5000 dollar.

En leser tipset oss om at Power.no allerede har lagt ut en produktside for iMac Pro hvor prisen er satt til 42 000 norske kroner, men siden mangler en del produktdetaljer og omtaler også produktet som Mac Pro (uten i). Produktsiden er heller ikke søkbar, så det kan hende dette vil endre seg i løpet av morgendagen.

Dette blir uansett ingen billig affære, og skal du en av de enda kraftigere versjonene av iMac Pro vil prisen bli betydelig mer enn «bare» 42 000 kroner.

Oppdatert:

Den veiledende prisen er nå avslørt, og iMac Pro viser seg å bli enda dyrere enn først antatt. Prisen starter på 55 990 kroner, men du kan legge til enda kraftigere maskinvare som vil gjøre maskinen betydelig dyrere.

Her er vår lille sniktitt på ny iMac Pro »

Les også
Tre nye Mac-modeller fra Apple i år, hevder Bloomberg
Les også
Vi tok en nærmere titt på iMac Pro – maskinen Apple vil selge for nærmere 50 000 kroner
annonse

Les også