Nyhet

Nå er én Bitcoin verdt over 80 000 kroner

Den ekstreme veksten snur ikke med det første, viser det seg.

Det har kommet mange nyheter om Bitcoin den siste tiden, og det er det en god grunn til: Valutaen opplever nemlig en helt eventyrlig vekst for tiden. Nå har enda en historisk topp blitt nådd, melder blant andre CoinDesk.

I helgen brøt Bitcoin-verdien nemlig grensen på 9000 dollar, for aller første gang. Nå har den også brutt den magiske grensen på 10000 dollar hos CoinMarketCap. I skrivende stund er verdien 10074 dollar per Bitcoin, altså godt over 82000 kroner.

Ikke alle kryptobørser hvor man kan handle bitcoin opererer med en pris på 10.000 dollar, både på amerikanske Coinbase og Bitfinex koster en bitcoin tirsdag ettermiddag rundt 9.900 dollar, melder E24.

Bitcoin-utviklingen den siste uken. Det går fremdeles bare én vei, og nå er verdien over 10000 dollar. Bilde: CoinMarketCap

Femdobling på seks måneder

Det var ikke mange dager siden vi meldte at Bitcoin hadde nådd 8000 dollar, eller nesten 70 000 kroner, så verdien har med andre ord steget med rundt 10 000 kroner på bare en ukes tid. Til sammenligning lå verdien på 2000 dollar i mai i år, som betyr at verdien har nesten femdoblet seg på temmelig nøyaktig seks måneder.

Den samlede markedsverdien på Bitcoin ligger nå på nesten 170 milliarder dollar, opp fra 136 milliarder for bare en uke siden. Den totale verdien til de 100 største virtuelle valutaene ligger nå på rundt 300 milliarder dollar, opp fra 243 milliarder den 21. november.

I en annen artikkel melder ColinDesk for øvrig at flere analytikere på Wall Street nå har spådd at den raske veksten i verdien på virtuelle valutaer vil føre til økt etterspørsel etter bedre skjermkort.

«Gravingen» etter Bitcoin krever som kjent mye maskinkraft, og nå som verdien stiger kraftig vil det være lønnsomt å investere i bedre utstyr for de som allerede er involvert i Bitcoin – og for nye aktører å komme med.

The Pirate Bay bruker PC-en din til å grave etter kryptovaluta »

Les også
Kryptovalutaene fortsetter å falle kraftig
Les også
Hackere stjal kryptovaluta for over tre milliarder kroner
Les også
Nordea forbyr alle sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta
Les også
Gir bort 800 millioner kroner i Bitcoin
Les også
Her graver de etter kryptovaluta med kroppen
Les også
Steam stenger for Bitcoin-betaling
Les også
Bitcoin-gravingen bruker mer strøm enn mesteparten av verdens land
Les også
Bitcoin klatrer videre oppover – setter nok en rekord
Les også
For første gang er Google-brukere nå mer interessert i Bitcoin enn gull
Les også
Björk deler ut kryptovaluta med sitt neste album
annonse