Til hovedinnhold

Intel RTX, Xeon-prosessorer og superhengsel er stikkord ved Acers kommende gamingmodeller

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Berlin: På sin pressekonferanse i dag varslet Acer om at de fremover ville putte Nvidias RTX-grafikkort i kommende Orion-modeller, altså sine stasjonære gamingmaskiner.

Dette kom ikke akkurat som noen bombe, med tanke på alt vi vet om de nye grafikkortene.

«Multitasking» er hele tanken bak Predator X.
Vegar Jansen, Tek.no

Mer interessant var det derfor å se hvordan Acer ser for seg en «kompromissløs» fremtid med enda større fokus på multitasking. Her kommer Predator X inn.

X-modellen er ment å få to Intel Xeon-prosessorer innabords, og er altså rettet mot folk som gjør mer enn en ting på en gang. Poenget er at de som i dag bruker flere datamaskiner til å gjøre forskjellige oppgaver, i stedet vil ha muligheten for å gjøre alt på en Predator X – og det mer eller mindre samtidig.

En spesiell bærbar

Hengselen til Triton 900 får hele skjermen til å «henge» i luften. Men noen Surface Studio er det jo ikke.
Vegar Jansen, Tek.no

Det som fikk folk til å sperre opp øynene på gamingfronten denne gangen – med Predator Thronos som et forståelig unntak – var nok likevel Triton 900. Ifølge Acer er denne å betrakte som neste generasjon spillbærbare, og har utstyrt den med en ganske spesiell skjermhengsel.

Foruden den uvanlige formfaktoren vet vi at Triton 900 vil utstyres med Nvidia G-Sync og skjerm med 4K-oppløsning. Om det også betyr mobil Nvidia RTX-innmat kjenner vi dog ikke til. Vi merker oss dog at prototypen stilles ut beskyttet av plexiglass, og at «neste generasjon» som regel betyr nettopp det.

Vegar Jansen, Tek.no

For god kjøling skal Triton 900 utstyres med Acers egen AeroBlade-kjøleløsning i fjerde generasjon. Viftebladene på denne skal av alle ting være inspirert av vingene på en ugle – en ujevn kant skal minimere turbulens og lyd.

Om slippdato og pris: fuglene vet!

annonse