Nyhet

Her er november-mobilene

Nye modeller melder seg på rett i forkant av julerushet.

Butikkene renner over av fete mobiltelefoner, og flere skal det bli. Denne måneden er en rekke nye toppmodeller på plass i butikkhyllene, og valget blir ekstra vanskelig. Det er tett både i toppen og i midten for tiden, slik at små nyanser i hva du ønsker deg kan lede til to helt ulike modeller.

For deg som jakter på noe helt i toppen har vi laget denne lille kjøpeguiden for helskjermsmobiler. Den vil bli oppdatert løpende etter hvert som nye modeller melder seg på og til slutt dukker opp til test her hos oss.

Julerushet er på vei

Det er alltid spennende med nye mobiler. I hvert fall for oss som er interessert i slikt. Men mobilåret har en fast rytme, og julesalget er en av de viktigste toppene. Skal man rekke det, må som regel telefonen være på vei til en butikkhylle nær deg og meg i løpet av november. Så denne listen består i praksis av julerushet fra mobilprodusentene.

Det som ikke rekker november risikerer å miste hele julesalget. Det pleier dermed ikke å være så mye nytt å melde om for desember. I stedet lar vi denne føljetongen oppsummere 2017 og titte litt inn i 2018 når den tid kommer.

Men det er om en måned, altså. Denne måneden ser listen vår over nye mobiler slik ut:

Apples heftigste

Apple iPhone X (10) 64 GB

fra 4790:-

iPhone X er den siste av de nye iPhone-modellene som kommer i salg. Salget startet fredag, men om du er på jakt etter en må du smøre deg med tålmodighet om du ikke er heldig. For her begynner det å bli lange ventelister. Det til tross at dette er den dyreste telefonen du kan legge fingrene på i øyeblikket, med billigste utgave priset til 11 000 kroner. Samtidig er dette, sammen med sine iPhone 8-søsken, de aller raskeste telefonene på markedet. De er tette og de har fabelaktige kamera. X-modellen har i tillegg heldekkende skjerm, og kaster ut fingersensoren til fordel for en ansiktsgjenkjenning som faktisk fungerer meget godt - med mindre du har en enegget tvilling som liker å snoke. Av mobilene med heldekkende skjerm er dette også den som har stereohøyttalere som bråker mest. Hvis du er ute på tur trenger du nesten ikke å huske på Bluetooth-høyttaleren for å få en helt ålreit underholdningsopplevelse.Hjem-knappen er borte, og erstattet av sveip for å styre menyene. Løsningen er så god at man svært raskt venner seg til den.Les testen av Apple iPhone X »

Rimelig og stilig

HTC U11 Life 32GB

Selv om HTC er mest kjent for aluminiumsmobiler og unibody-design, har selskapet blitt svært flinke til å jobbe med glass på kort tid. U11 Life tar med seg den flotte designen vi begynner å bli vant til ned i lavere prisklasser. Samtidig kutter den vekk all HTCs egen programvare, og erstatter den med ren Android 8 rett fra Google. Dette er en av telefonene i Google One-programmet, som enkelt forklart betyr middels prisede Nexus-/Pixel-aktige telefoner med hyppige oppdateringer og god brukeropplevelse. Telefonen har et kamera på som på papiret ser helt ålreit ut, og i tillegg er den vanntett og kan klemmes på, som de andre U11-utgavene. En spennende telefon som kan overraske. Forhåndssalget rett fra HTC har allerede begynt, mens fysiske butikker får telefonen i løpet av november eller desember. Heftigste modell med 64 gigabyte lagring og 4 GB RAM kan kjøpes direkte fra HTC, mens utgaven med 32 gigabyte lagring og 3 GB RAM kommer til fysiske butikker.Les mer om HTC U11 Life »

Endelig fullskjerm fra HTC

HTC U11+

HTCs U11 er en av årets beste telefoner. Det er bare så synd at den ikke følger mobilmoten til punkt og prikke, og har relativt store rammer rundt skjermen. For deg som foretrekker telefoner uten, er U11+ nå på vei. Til en relativt rimelig toppmodellpris får du kraftig innmat, diger skjerm og en forholdsvis kompakt mobil. Det er spedd på med hele 128 gigabyte lagringsplass her, og du kan fortsatt dytte inn minnekort hvis du vil. Telefonen er vanntett og støtter klemme-funksjonaliteten som originale U11 og de to Pixel 2-telefonene har. Denne telefonen vil i utgangspunktet bare selges gjennom HTCs egen nettbutikk, og salget starter 20. november, før de første enhetene sendes såvidt over månedsskiftet.Les mer om U11+ eller se testen av originalen.

Rimeligste Mate 10-variant

Huawei Mate 10 Lite

Sammen med Mate 10 Pro dukker også Mate 10 Lite opp. Dette er også en telefon med heldekkende skjerm, men utstyrsmessig er den slanket på noen viktige punkter. Den har halvparten så mye lagringsplass som Pro-modellen, og mobilprosessoren på innsiden er også svakere. Men telefonen koster bare halvparten av det storebror gjør, og til den prisen får du flott design, doble kamera foran og bak og, ut fra spesifikasjonene på telefonen, sannsynligvis en helt super brukeropplevelse. Vi har fortsatt ikke rukket å teste denne modellen.Telefoner med store heldekkende skjermer rundt 4000 kroner er det ikke mange av. Per dags dato er LG Q6 den aller billigste telefonen med denne designen, til rundt 2800 kroner. Ellers finner vi neste, i form av LG G6, til rundt 4500 kroner.

Ny toppmodell fra Huawei

Huawei Mate 10 Pro

fra 7775:-

Huaweis nye Mate 10 Pro er en heftig toppmodell med heldekkende skjerm. Designen skiller seg litt fra andre helskjermtelefoner, og spesielt den brune varianten er en farge vi ikke har sett særlig ofte i telefoner før. En egen del av maskinvaren jobber konstant med å prøve å lære seg hvordan du bruker telefonen, men du kommer neppe til å merke den. Alt du skal merke er en telefon som holder seg lynende rask gjennom levetiden. Forgjengeren hadde en svært lik løsning, men der ble arbeidet gjort i programvare i stedet. Etter våre erfaringer og de tilbakemeldinger vi har fått ser det ut til at Huaweis konsept faktisk virker ganske godt. Folk skryter fortsatt av hastigheten på årsgamle Mate 9 Pro.Ellers er dette Huaweis første vanntette, den har masse lagringsplass, et flott kamera og Android 8 er allerede på plass.Les testen av Huawei Mate 10 Pro »

Superheftig fra LG

LG V30

V30 virker å være telefonen som skal ha alt. Et fabelaktig kamera, en flott design og et stort batteri. La oss ta med at lydløsningen virkelig er påkostet og at V30 både er tett og testet for fall fra moderat høyde og vi snakker virkelig fugl. Men som vanlig for V-modellene er det mange markeder som ønsker den, og dermed kan vi måtte vente litt ekstra. Foreløpig har vi ikke fått bekreftet annet enn at målsetningen er å ta V30 til Norden. Så vi venter i spenning på at telefonen skal dukke opp både i butikk og til test. Men antakeligvis gjenstår det fortsatt noen uker før du kan kjøpe den.Les vår sniktitt på LG V30 her »

Motorolas designmobil

Motorola Moto X4 64GB

Moto X4 har strengt tatt vært ute siden rett før månedsskiftet, men siden vi ikke fikk den med sist, tar vi den med her. Det dreier seg nemlig om en mobil til rundt 4000 kroner, der mobilprodusenten har lagt sin flid i design og en del viktige funksjoner. Den har noe som kan likne på kransen rundt et pent armbåndsur på kameratuten sin, og designen ellers er i glass med metallfolie under. Ved siden av å se ganske flott ut er dette en litt over middels godt utstyrt telefon, med nesten ren Android på. Den har dobbelt kamera med en rekke artige triks bygget inn, og muligheten til å sende lyd til mange Bluetooth-dingser om gangen. Vanntett er den også. Når vi kjenner Motorolas ytelse på svakere telefoner bør brukeropplevelsen bli helt prima i denne, men den er foreløpig ikke testet.Les vår sniktitt på Moto X4 her »

En ny OnePlus?

OnePlus 5T 64GB

Siden vi samler opp viktige modeller i forkant av jul, tar vi like godt med oss en telefon som fortsatt ikke er bekreftet. OnePlus 5T har imidlertid lekket godt og grundig, blant annet fra nettbutikker som har vært litt tidlig ute. Alt tyder på at neste OnePlus-model kommer 16. november, og som fra HTC ser det ut til å bli en oppgradering av en eksisterende modell til helskjermløsning. Her snakker vi altså også om 18:9-skjerm, men med øvrige spesifikasjoner som matcher dagens OnePlus 5. Det betyr raskeste tilgjengelige innmat og og en flott brukeropplevelse. Kameraet var det eneste vi hadde våre tvil om da vi testet lillebror, men prisen var svært fordelaktig. Det er det lov å håpe at den kan bli her også. Se opp for mulig lansering den 16. november, altså.Les testen av OnePlus 5 her »

Den kinesiske originalen

Xiaomi Mi Mix 2 256GB

Xiaomi Mi Mix var telefonen som satte igang overgangen til helskjermmobiler. Vi tar med oppfølgeren Mi Mix 2 for andre gang i disse listene. Den har egentlig vært tilgjengelig en stund, men siden dette er en kinesisk modell har det drøyd litt før programvaren for det globale markedet ble klar. Det ble den nå, rett i forkant av månedsskiftet.Telefonen er bygget i keramisk materiale, med en aluminiumsramme rundt det hele. Den er lynende kjapp og har en flott heldekkende skjerm. Vi skulle gjerne sett at den hadde norske menyer, et noe bedre kamera og et vanntett ytre, men dette er stadig en fabelaktig telefon å bruke. Nytt av året er støtte for alle viktige frekvensbånd og en betydelig mer kompakt pakke enn fjorårets.Les testen av Xiaomi Mi Mix 2 her »

Savner du en ny modell? Kanskje har den allerede kommet? Her er tidligere utgaver av denne saken:

annonse