Tek.no

Nyhet

Aper kan også fotografere

Her er selvportrettet som beviser det!

Poserer foran kameraet: Det tok ikke lang tid før apen begynte å knipse selvportretter. Foto: Caters News Agency, David Slater.
13 Juli 2011 04:05

Å fotografere dyr krever mye tålmodighet, kunnskap og ikke minst tekniske ferdigheter. Men etter å ha sett disse bildene trenger man kanskje bare å forlate kameraet nærheten av dyrene før de gjør jobben selv. Det var ihvertfall det naturfotografen David Slater opplevde da han var på tur i jungelen i Indonesia og lot kameraet ligge ubevoktet i en stund.

Apen startet kameraet

Om de prøvde å ape etter den velkjente fotografen eller om han rett og slett ble utsatt for apestreker vites ikke, men det tok ikke lang tid før noen macaque-aper begynte å leke med kamerautstyret hans. Ifølge Slaters berettning var kameraet slått av, men apene klarte på mystisk vis å finne på-knappen. (Artikkelen fortsetter under bildet)

– De begynte med å skjære en del grimaser og vise tennene, fordi det var trolig første gangen de noensinne hadde sett sin egen refleksjon. De var ganske rampete og hoppet over hele utstyret mitt, men etterhvert så det ut som om de begynte å posere foran kameraet. Da de så meg holdt alle på å flykte, men de kom snart tilbake – det var fantastisk å se på, forteller ham til dailymail.

– Ekstremt nysgjerrige

Ifølge Slater tok apen hundrevis av bilder, men bare noen få var i fokus. Fotografen hadde lenge villet fotografere de svarte macaque-apene som er en utrydningstruet art. Han tror selvportrettet skyldes apene ekstreme nysgjerrighet.

– Til tross for å aldri ha hatt noe kontakt med mennesker før følte de seg ikke truet av vår tilstedeværelse, og det er derfor jeg kunne gå veldig tett innpå dem. De er ikke kjent for å være spesielt smarte som sjimpanser, bare ekstremt nysgjerrige, avslutter han.

Les også
Rettspunktum for ape-selfie
Les også
Fugl stjal kamera og filmet pingvinkoloni
Les også
Hvem har rettighetene til apeportrettene?
annonse

Les også

Loading