Til hovedinnhold

Nvidia Titan V skal være verdens kraftigste GPU

Byr på 110 teraflops og en heftig prislapp.

Nvidia

Grafikkortprodusenten Nvidia har dratt duken av Titan V, en kreasjon som ifølge selskapet selv er «verdens kraftigste GPU for PC-er». Nyvinningen er bygd på Volta-arkitekturen som vil ta over etter dagens GTX 10-serie.

I teorien kan nå alle plukke opp en Titan V og stappe den i PC-en sin. Men det er nok ikke så mange av oss som har råd til å bruke 2999 amerikanske dollar – 26 000 kroner etter dagens kurs – på et grafikkort.

Selv om det er gullfarget og kommer med 12 GB HBM2-minne.

Nvidia Titan V ser ikke så verst ut heller. Bilde: Nvidia

Men skulle du gå for en slik, holder det i det minste med én, siden det uansett ikke har SLI-støtte.

21 milliarder transistorer

Titan Vs grafikkprosessor skal ha 21,1 millarder transistorer og by på 5120 CUDA-kjerner – også kalt streamprosessorer.

Om vi skal sammenligne med et grafikkort som takler spilling ganske bra, nemlig Nvidias eget GTX 1080 Ti, har dette en grafikkprosessor med snaue 12 milliarder transistorer og 3584 CUDA-kjerner.

I ren regnekapasitet sier Nvidia at Tesla V skal være god for 110 teraflops – altså 110 billioner flyttallsoperasjoner per sekund. Det er ni ganger så mye som forgjengeren Titan X, eller over atten ganger datamuskelkraften til den nye Xbox One X.

Nvidia Titan V skal også være dobbelt så energieffektiv som kort med dagens Pascal-arkitektur.

Ment for forskning og og AI

Som sagt er det ikke noe i veien for å utstyre datamaskinen sin med en Titan V. Men som tilfelle også er med Titan X er den er på ingen måte påtenkt det vanlige PC-markedet.

Det er snarere ment for vitenskapelige miljøer, og da spesielt systemer som driver med slikt som kunstig intelligens og maskinlæring.

Dette sørger de de 640 splitter nye og spesialiserte «Tensor»-kjernene for – som er utviklet med akkurat slikt i tankene.

Med slippet av Titan V er det å håpe på at nestemann ut i Volta-familien blir en etterfølger til GTX 1080. Men uten reell konkurranse fra noen andre enn seg selv, er det ikke godt å si når Nvidia vil slippe neste generasjon gamingkort.

Ryktene sier dog 1. halvår 2018:
Her er alt du trenger å vite om GTX 10-etterfølgeren >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse