Tek.no

Nyhet

Slik setter du en GIF på låsskjermen

20 Jan 2018 12:00

Nettet flommer over av animerte GIFer i alle former og farger, og de blir brukt i alt fra meldinger til nyhetssaker. Nylig oppdaget vi et nytt bruksområde, nemlig låsskjermen på mobilen.

NB: Før du roper ut «Dette har jo eksistert kjempelenge!», så la meg komme deg i forkjøpet. Det stemmer at det har eksistert på Android i lang tid, og selv for Apple-brukere har det vært en enkel metode for å få det til siden mai i 2017. Men her er vi likevel, for vi oppdaget ikke fenomenet før nå!

Sånn, videre til den faktiske guiden!

Vi begynner med iPhone, men er du en Android-bruker kan du trykke her, så hopper du rett ned til Android-guiden.

Slik får du en animert låsskjerm på iPhone

Steg 1: Sjekk at mobilen din er ny nok. For å få et animert bilde på låsskjermen din er du nødt til å ha en iPhone 6s eller nyere, siden du må ha en såkalt Force Touch-skjerm – altså en skjerm som kan kjenne hvor hardt du trykker.

Disse mobilene har Force Touch-skjerm.

Steg 2: Last ned appen Giphy. I en oppdatering i mai i fjor fikk appen en ny funksjon som gjør jobben vi skal gjennom mye lettere!

Steg 3: Finn et klipp du vil bruke (eller last opp noe selv). Du kan bruke hvilket som helst klipp, men det er nok best å velge et klipp som ikke er for «rotete» mot toppen, da det vil gjøre det vanskelig å se klokka på låsskjermen. I vårt ekempel har vi brukt et klipp fra SNES-spillet Super Mario World.

Det finnes millioner av små klipp å velge mellom.
Skjermdump, Giphy

Steg 4: Lagre klippet som et Live Photo. Dette gjør du ved ved å trykke på ellipse-ikonet (...) under bildet ved delingsknappene, og velge ikonet for Live Photos. Det er det samme som du ser i kamerappen din, med flere sirkler inne i hverandre.

Deretter velger du enten å lagre det som Full Screen eller Fit To Screen. Velger du Full Screen lagrer du bare bildet, mens trykker du Fit To Screen lager tjenesten svarte kanten over og under for deg.

Steg 5: Gå til kamerarullen din for å finne bildet du akkurat lagret. Bildet bør bevege på seg når du trykker hardt på det.

Steg 6: Trykk på dele-knappen når du er inne på bildet, og rull bortover til du finner «Bruk som bakgrunn»-knappen. Der kan du skalere og flytte på bildet, men husk at Live Photo skal være huket av. Hvis ikke blir det bare et statisk bilde.

Trykk Bruk , og du har fått en ny og morsom låsskjerm!

Slik får du en animert bakgrunn på Android

Fordelen og ulempen med Android er at det alltid er haugevis av måter å gjøre ting på, og dette er intet unntak. For å få et animert klipp på låsskjermen din trenger du bare å laste ned en app – det store spørsmålet er bare hvilken app.

Vi prøvde et par forskjellige, og en av de enkleste å bruke, og som hadde en god måte å justere størrelse og hastighet på animasjonen, var GIF Live Wallpaper.

Steg 1: Last ned GIF Live Wallpaper.

Steg 2: Finn en gif-animasjon du vil bruke. For eksempel ved å gå til mobilnettsiden til Giphy, så finner du det samme utvalget vi brukte i eksemplet over.

Steg 3: Last ned klippet du vil bruke. Stort sett på Android gjøres dette ved å trykke og holde på videoen, og velge «last ned».

Steg 4: Åpne opp GIF Live Wallpaper, og trykk øverst til venstre for å velge bildet ditt.

Steg 5: Bruk to fingre for å justere størrelse og plassering. Juster hastighet på klippet hvis du vil ved å trykke på +/--knappene til høyre.

Steg 6: Trykk på knappen nederst til høyre når du er klar, og trykk på «set as wallpaper». Du kan så velge om du vil ha videoen på både låsskjerm og hjemskjerm, eller bare hjemskjermen.

Merk at dette potensielt kan bli et batterisluk på Android-mobilen din, men kanskje en morsom animasjon kan være verdt litt ekstra ladetid?

Savner du de gamle retro-spillene?
Les testen vår av retrokonsollen Super Nintendo Classic »

annonse

Les også