Nyhet

Galaxy Home blir alt det HomePod ikke er

Samsung bruker høyttaleren sin til å hamre inn åpne løsninger.

New York / Tek.no: Det er ingen overdrivelse å si at smarthøyttalere er på vei til å bli dusinvare. Nær sagt alle produsenter har en allerede, eller er på vei til å lage en. Men når giganter som Samsung og Apple lager påkostede versjoner spisser vi ørene.

Apples HomePod er alt ute, og har fått vekslende kritikker. Én av de store kritikksankerne er hvor lukket og nedlåst den er. Ingen iPhone, ingen HomePod-moro. Og sånn er det med den saken.

I motsatt ende av den filosofien finner vi Samsung. Fra scenen i Barclays Center i Brooklyn proklamerte de hvor glad de er i åpne løsninger, og at mange produsenter lar egne mål gå på bekostning av brukeropplevelse for kundene. Vi kunne ikke vært mer enige, selv om kanskje Bixby-knappen stakk meg litt ekstra i låret gjennom bukselommen da de snakket om dette.

Klar for mange ulike produkter

For Galaxy Home fungerer både mot telefoner flest, iPhone inkludert, og som del av SmartThings-universet. Hvis det er noen som kan skryte på seg å faktisk ha gått inn for å åpne opp mellom de ulike smarthjemløsningene så er det Samsung. SmartThings har for mange blitt standardløsningen til å koble sammen hummel og kanari av fjernstyrte ting. Samsung har i stor grad gjort akkurat det de har snakket om, og skal ha kudos for det.

SmartThings kan ses på som en langt åpnere utgave av Apples HomeKit. Den samler trådene fra alt fra IKEA Trådfri til langt særere automatiseringsløsninger.

Kan komme til Norge med engelsk Bixby

Høyttaleren har selvsagt sin egen assistent, og det er jo Bixby som er med oss igjen. Dessverre for oss nordboere.

For Bixby er ikke tilgjengelig på annet enn engelsk og koreansk akkurat nå, og norsk er sannsynligvis kjempelangt ned på prioriteringslisten. Det sagt er det mulig å snakke engelsk til høyttaleren for å fjernstyre alt utstyret man har selv om man bor i Norge.

Vi kjenner til at det jobbes for å få høyttaleren raskt til landet selv om den ikke snakker norsk.

En annen potensiell løsning på Bixby-problemet hadde vært om Samsung kunne åpnet opp for at Google Assistant kjørte på den frem til norsk språkstøtte kom. Men tatt i betraktning hvor hardt selskapet markedsfører Bixby om dagen spørs det om ikke det er i overkant høye forhåpninger.

Flytt Spotify-avspillingen mellom dingsene

Sammen med telefoner, TV-er og annet krimskrams kan Galaxy Home overføre Spotify-lyd sømløst mellom dingsene. Og det hele er overraskende intuitivt. Trykker du på play-knappen når du kommer hjem våkner den til liv og overtar avspillingen fra mobilen din.

Akkurat som Apples HomePod kan forresten denne saken tilpasse lyden etter rommet og plasseringen den står på. En spesielt stilig funksjon er at du kan be den sende lyden mot deg, fremfor til alle kanter. Da oppfatter den hvor du er, og sender lyden i din retning. Spennende nytenkning som kan være nyttig om du ikke ønsker å spille for alle i omgivelsene dine.

Hva prisen vil bli, når den eventuelt kommer til landet og i hvilken form er foreløpig ukjent. Dette er enn så lenge et produkt vi ikke vet veldig mye mer om enn det lille Samsung sa fra scenen. Men både den åpne måten det fungerer på, de smarte funksjonene og den litt uvanlige designen kan gjøre dette her til en svært verdig HomePod-konkurrent.

annonse