Til hovedinnhold

Slik så det ut da SpaceX-raketten landet på flåten

Se den historiske landingen i 360 grader.

SpaceX

Etter flere tidligere forsøk klarte Elon Musks romselskapet SpaceX endelig å lande det første rakettrinnet på en lekter på sjøen etter en oppskytning. Den historiske begivenheten ble dokumentert med en video, men nå har SpaceX servert enda en videogodbit.

Som selskapet nylig kunngjorde på Twitter har de nemlig nå klasket til med en 360-graders video av landingen på lekteren. Videoen er lastet opp på YouTube.

Femte forsøket

Videoen er 36 sekunder lang og gir deg altså mulighet til å bruke musen til å dreie rundt på bildet, eller eventuelt benytte Google Cardboard, for å gi deg en aldri så liten følelse av tilstedeværelse på lekteren.

Videoen lar deg snu på bildet, slik at du for eksempel kan sjekke ut omgivelsene på selve lekteren.
SpaceX

Den seneste landingen var SpaceX femte forsøk på å lande det første rakettrinnet, etter at de foregående forsøkene ikke lyktes. SpaceX kom nær en vellykket landing i januar, men raketten tippet over og eksploderte rett etter landingen. Årsaken var at et av landingsbeina ikke låste seg i riktig posisjon.

Poenget med å lande det første rakettrinnet igjen etter oppskytninger til verdensrommet er et viktig ledd i å gjøre romreiser vesentlig billigere, noe som igjen er avgjørende for å kunne reise til Mars en gang i fremtiden.

Den nye 360-gradersvideoen fra SpaceX kan du se under.

Det neste målet for SpaceX blir å komme seg til Mars: Selskapet planlegger en tur til den røde planeten allerede i 2018 »

(Via Engadget)

annonse