Til hovedinnhold

Netflix vil la deg kun se «norsk» innhold

Begynner snart å sperre for proxy-tjenester.

Den populære strømmetjenesten Netflix har som kjent ikke like mye innhold i alle land. Derfor bruker mange VPN eller proxy-tjenester for å få tilgang til innhold som på grunn av rettigheter ikke er tilgjengelig i Norge.

Om ikke lenge vil Netflix sperre for denne muligheten.

I et blogginnlegg skriver David Fullagar i Netflix at selskapet om kort tid kommer til å detektere om du bruker proxytjenester – og gi deg kun det innholdet som skal være tilgjengelig i landet du befinner deg.

– Noen medlemmer bruker proxyer eller «unblockere» for å få tilgang til titler som er tilgjengelig utenfor deres territorium. Vi vil iverksette de samme eller lignende tiltak som andre selskaper gjør for å adressere dette, sier Fullager.

Blokkeringen vil aktiveres i løpet av de neste ukene.

Dermed vil vår guide til hvordan du får sett på amerikansk Netflix trolig bli ubrukelig om kort tid.

Vil at alt skal være tilgjengelig overalt

Utvalget i norske Netflix er mye dårligere enn for eksempel den amerikanske.

Det er uklart om det kun er proxy-tjenester som blir omfattet av dette, eller om også brukere av VPN-tjenester vil bli sperret ute. Men siden Netflix sier de nå vil gjøre sitt for at innholdet ikke blir vist andre steder er det grunn til å tro at også VPN-brukerne står i fare for å miste tilgang til innhold som ikke er lisensiert for det landet man befinner seg i.

I blogginnlegget skriver Fullager at de ønsker at alt innhold skal være tilgjengelig overalt på sikt, men at den gamle praksisen med å lisensiere innhold til ulike regioner gjør at dette per i dag ikke er mulig. Fullager tror dette vil bli mulig på sikt, men at de inntil det skjer vil respektere at innhold er lisensiert kun til bestemte regioner.

– Hvis alt innholdet var tilgjengelig globalt, ville ikke medlemmene våre hatt noen grunn til å bruke proxyer eller «unblockere» for å lure systemene våre til å tro at brukeren befinner seg i et annet land enn hva som faktisk er tilfelle.

Fullager skriver at de jobber med å lisensiere innhold som kan vises i hele verden. I forbindelse med CES-messen i Las Vegas nylig annonserte selskapet at de nå er tilgjengelig i 190 land over hele verden.

– Vi ser frem til å tilby alt innholdet vårt overalt og til at forbrukerne kan bruke hele Netflix uten å bruke en proxytjeneste. Det er målet vi jobber mot.

Vi har testet alle de største strømmetjenestene:
Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen »

Les også
Netflix har vunnet kampen mot unblock-tjenestene
Les også
Den beste VPN-tjenesten: Vi finner den beste VPN-tilbyderen for surfing og anonymisering
Les også
Denne Netflix-nettsiden er bedre enn originalen
Les også
Slik får du tilgang til Netflix’ hemmelige kategorier
Les også
Stadig flere «piratnettsteder» blir blokkert
Les også
Netflix har blitt ny på Windows 10
Les også
Den beste strømmetjenesten: Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen
Les også
Slik får du «amerikansk Netflix» på alle dingsene dine
Les også
Netflix: – Vi sperrer ikke VPN-brukerne ute
annonse