Til hovedinnhold

Nokia-sjefen i personlig møte med Telenor

Aksjekursen til Nokia steg med seks prosent etterpå.

Nokia

Stephen Elop, toppsjef i Nokia, var onsdag på besøk hos Telenor på Fornebu. Der pratet han med Jon Fredrik Baksaas om prosessen Nokia gjennomgår, og ikke minst veien videre. Han bekreftet at den finske produsenten fortsatt satset på Windows Phone 8, og at det ikke var aktuelt å bytte over til en annen plattform.

– For bare tre-fire år siden kom folk til Nokia for å se hva som skjer. Den arrogansen som før kanskje var i Nokia er nå hos andre, og det er Nokias mulighet, sier Baksaas ifølge Dagens IT.

Elop beskriver sine to år som toppsjef i Nokia som "bemerkelsesverdige," og bruker tid på å prate opp kommende Lumia-modeller med Windows Phone 8. I følge NRKs finske motpart Yle klarte han å snakke opp aksjekursen til Nokia med hele seks prosent etter Oslo-besøket.

Les også: Kraftig vekst i smartmobilsalget

Utfordre på nytt med Windows Phone 8

Nokia er fortsatt et selskap i forandring, og de har fortsatt betydelige utfordringer. Både aksjekurs og kredittverdighet har sunket drastisk de siste årene. Nokia-sjef Stephen Elop har gjort mange upopulære – men kanskje nødvendige – valg for å holde den finske skuta flytende. Flere har vært skeptiske til å sparke tusenvis av ansatte for å kutte kostnader, eller knytte stramme bånd med Microsoft, som aldri har vært helt i toppen i smartmobilsegmentet.

Nå venter bransjen spent på hvordan det skal gå når Windows Phone 8 blir lansert, og at Nokia på ny vil prøve å utfordre Apple og Android-konkurrentene. Nokias toppsjef tror skiftet til HTML5-apper vil gjøre brukerne mindre bundet til én bestemt plattform, og antyder at dette kan være en fordel for Nokia.

På spørsmål fra Dagens IT om han tror konkurrentene Apple eller Google kan oppleve en lignende nedtur dersom de bommer på et utviklingstrinn, svarer Elop følgende:

– Uten å kommentere noe spesifikt vil jeg si at teknologi-industrien over mange tiår har vist at hvis et teknologiselskap bommer på en trend, eller noen redefinerer markedet på en kreativ måte, så kan ethvert selskap få problemer. Det er mange eksempler på selskaper som bommet på trender og aldri kom på beina igjen, og det er mange eksempler på selskaper som bommet, men som definerte skrittet etter det igjen, avslutter Nokia-sjefen.

Les også: Operatørene skal få fart på Nokia-salget

(Kilder: Dagens IT, Yle)

Mer om
annonse