Tek.no

Nyhet

Er fingersensoren i Galaxy S5 like bra som på iPhone 5S?

YouTube-video satte de to telefonene opp mot hverandre.

YouTube/Tanner Marsh
5 Apr 2014 06:10

Apple har fått mye skryt for den innebygde fingeravtrykksleseren Touch ID i iPhone 5S, som gir brukere en rask og sikker måte å beskytte telefonen sin på. Samsung ville ikke være noe dårligere, og i deres kommende Galaxy S5 har de også implementert en fingeravtrykksleser i hjemknappen under skjermen.

Søsternettstedet vårt Amobil.no fikk prøvd den nye toppmodellen fra Samsung i februar, men hadde ikke tid til å se nærmere på hvor nøyaktig fingersensoren var. Det har imidlertid YouTube-brukeren Tanner Marsh, som har gjennomført en liten duell mellom de to flaggskipene, og sett hvilken telefon som har den beste fingeravtrykksleseren.

Begrenset sensor

Det største ankepunktet til Galaxy S5s sensor er ifølge Marsh at den kun kan registrere fingre én vei, og at du alltid må dra fingeren nedover for at den skal registreres.

Sensoren er innebygd i hjemknappen, og hvis du drar fingeren over uten at hele sensoren blir dekket, blir ikke avtrykket registrert. Det samme gjelder om du drar fingeren over fra siden eller fra undersiden.

Mye lettere enn vanlig passord

Marsh sier imidlertid at hvis du følger Samsungs retningslinjer for hvordan du skal bevege fingeren, er sensoren nøyaktig. På grunn av størrelsen på telefonen og plasseringen på sensoren, er det imidlertid vanskelig å bruke den med bare én hånd.

Han synes likevel det er langt lettere enn å bruke et passord eller sveipemønster.

Flere fordeler for iPhone 5S

I motsetning til sensoren i Galaxy S5, kan iPhone 5S skryte av å la brukeren sette ned fingeren akkurat hvilken vei han vil, og krever ikke at fingeren sveipes. Ifølge Marsh gjør dette iPhone 5S-sensoren enklere å bruke med én hånd.

Du kan se hele sammenligningen i videoen under. Selve testen starter rundt 2:45:

Fingeravtrykk gjør telefonen sikrere, men ikke helt sikker:
Slik hacket han iPhone 5S »

(Kilde: Ubergizmo)

annonse

Les også