Nyhet

– Nedringt av fortvilte kunder

Butikkjeden Kiwi blir misbrukt i nye svindelforsøk på SMS.

I januar sendte Kiwi ut en advarsel om at noen forsøkte seg på mobilsvindel ved å bruke deres merkevare. Da lokket svindlerne med gavekort og pengepremier.

Nå er svindelforsøkene på SMS og e-post tilbake, og Kiwi ser seg igjen nødt til å advare kundene sine mot dette.

– Vi jobber med å få oversikt over hvor mange som er rammet denne gangen, men det er grunn til å tro at det er vesentlig flere enn sist, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Arvin til Teknofil.no.

– Vi har fått svært mange tilbakemeldinger denne uken, så det er tydelig at vi er på’an igjen. Både vi og butikkene blir nedringt av fortvilte kunder. Mange av dem er naturligvis svært irriterte på oss, fordi de mottar spam og blir kontaktet av telefonselgere etter å ha deltatt. Vi gjør vårt ytterste for å informere kundene, og legger ut info på Facebook blant annet, sier hun videre.

Følg Teknofil.no på Twitter

For godt til å være sant?

Slike SMS-er sirkulerte i januar.Foto: Kiwi

Ved å bruke Kiwis logo og navn fremstår svindlerne som en seriøs avsender, noe som kanskje gjør det enklere for noen å bite på kroken. Butikkjeden anbefaler å sjekke språket i meldingen, fordi det ofte er åpenbart at avsenderen har oversatt teksten direkte fra et annet språk. Du bør også sjekke avsenderadressen nøye hvis det snakk om e-poster. Dessuten bør det ringe en bjelle hvis SMS-en du mottar ikke har et avsendernummer.

Kiwi anbefaler ellers å følge Forbrukerombudets fem tips for å unngå spam til e-post og mobil.

Slik lurer telefonselgerne deg:
Halvparten av oss har reservert oss mot telefonsalg. Det hjelper ikke alltid » (Mobilen.no)

(Kilde: pressemelding)

annonse