Til hovedinnhold

Når vanlige vifter ikke er nok: Corsair kjører i gang med «plukk-og-miks»-vannkjøling

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Taipei: Datamaskinutstyrsprodusenten Corsair Components, Inc. har med årene utvidet seg i de fleste retninger fra en start i minnemoduler – nå får du også stoler, strømforsyninger, mus, musematter, tastatur, hodesett, kabinetter, SSD-er, USB-pinner, vifter og lukkede vannkjølingssett fra det samme firmaet.

Men noen ønsker selvsagt å sette sammen vannkjølingen sin selv, med det som må til av forskjellige vannblokker, slanger, nipler, fester, radiatorer, reservoarer og sunn nervøsitet for at noe skal løsne og springe lekk.

Tilhører du den kategorien som ønsker slik «plukk-og-miks»-vannkjøling, vil det trolig glede deg å høre at Corsair i løpet av året vil legge til dette i sin portefølje. Da trenger du ikke gremmes over mangelen av matchende logoer inni ditt fjonge Corsair-kabinett.

Lages i Tyskland

Vifter, radiatorer og pumper vet vi allerede at Corsair klarer å snekre sammen, ettersom de i en årrekke har hatt «ferdigløsningene» i Hydro-serien på markedet.

Vannblokkene lages i Tyskland.
Vegar Jansen, Tek.no

Vannblokker for prosessorer og grafikkort har de mindre erfaring med, men overlater tydeligvis lite til tilfeldighetene. Her snakker vi om tyskproduserte saker i nikkelbelagt kobber, og planen er å dekke alle de mest populære soklene og grafikkortene – i hvert fall i den høyere enden av prisskalaen.

Assorterte koblinger og et reservoar.
Vegar Jansen, Tek.no

Noen lanseringsdato er ikke spikret, men ifølge Corsairs representant burde de første nye vannkjølingsproduktene dukke opp i butikkene i løpet av en tre måneders tid.

Nye Hydro-løsninger

Skulle du være fornøyd med de sedvanlige lukkede vannkjølingssettene fra Corsair, kan vi melde om at også disse vil kommer i en oppgradert versjon.

Da vil du også få Corsairs første Hydro-modell med radiator på 360 millimeters lengde.

Nye Hydro-utgaver får RGB-lys med styring via mikro-USB.
Vegar Jansen, Tek.no

De oppgraderte utgavene har ny design og RGB-lys, mens pumpa både skal være mer effektiv og mer stillegående. Viftene har også blitt lyssatt – «alt» ser ut til å få RGB-lys i disse dager – og skal også støye enda litt mindre enn sine forgjengere.

Her er det første Hydro-settet med 360 millimeters radiator.
Vegar Jansen, Tek.no

I første omgang er det Hydro-settene med 360 og 280 millimeters vifter som dyttes ut i nye utgaver, og dette bør skje mot slutten av høsten eller begynnelsen av vinteren. Det er forventet at de mindre Hydro-versjonene vil byttes ut etter dette.

annonse