Til hovedinnhold

Samsungs Oculus Rift-konkurrent har fått navn

Nye opplysninger om Samsungs nye VR-briller har dukket opp.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

HTV Vive og Oculus Rift er de foreløpig eneste «ekte» VR-brillene som har kommet på markedet, men potensielt arge konkurrenter har begynt å poppe opp på horisonten. I april kom det frem at giganten Samsung har et potent VR-bidrag på gang, og nå har det kommet nye opplysninger om produktet.

Den nye informasjon dukket opp i en varemerke-søknad sendt av Samsung nylig, hvor navnet til de kommende VR-brillene tilsynelatende avsløres. Produktet skal visstnok hete «Odyssey».

Blir trådløst

Søknaden inneholder også en VR-logo, men utover dette er det ikke så mange flere tekniske detaljer å utvinne fra dokumentene. At Samsung faktisk jobber med et nytt VR-produkt er imidlertid allerede bekreftet av selskapet selv.

Logoene som dukket opp i det ferske varemerke-dokumentet.
KIPRIS

Samsung opplyste på utviklerkonferansen sin i San Francisco at det dreier seg om et dedikert, trådløst VR-produkt med innebygget posisjonssporing, og at hånd- og bevegelsessporing også ligger i planene.

Jobber med 4K-skjerm for VR

Det at produktet blir trådløst er spesielt interessant, og vil innebære at brillene skiller seg fra Oculus Rift og HTC Vive, som begge er kablede. På den annen side er det uvisst om brillene blir et helt «selvstendig» produkt, noe som trolig vil innebære lavere ytelse enn sine PC-avhengige konkurrenter.

Samsung har for øvrig vist frem en prototype på en 4K-skjerm på mobilstørrelse som de har sagt er myntet på VR, noe som kanskje kan indikere at selskapet planlegger ekstra solid oppløsning på sine kommende VR-briller. Ingenting er imidlertid ennå bekreftet.

Flere konkurrenter har dukket opp på dette markedet: Google jobber visstnok også med et par skikkelige VR-briller »

annonse