Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nå kommer det haugevis av nye telefoner

Her er de viktigste nye du kan velge blant - og noen som fortsatt er på vei.

Vi er på vei mot en lanseringshøst som kommer til å bugne av nye telefonmodeller, men aller først har mobilprodusentene noen telefoner igjen som skal sendes ut i butikkene. Denne gangen er det Huawei og Motorola som står for de spennende nyhetene.

Det ventes dessuten storlanseringer fra både Samsung og Apple i ikke altfor fjern fremtid, og den enorme dingsemessen IFA i Berlin går av stabelen i månedsskiftet august-september.

Er du mobilinteressert har du altså mye å glede deg til de neste par månedene. Vi tar oss tid til en liten gjennomgang av hva vi venter på nederst i saken. Men husk at disse gjerne kan bruke litt ekstra tid på å komme på markedet, så er du på akutt mobiljakt allerede nå kan det bli litt lenge å vente.

Huawei

Fra Huaweis hold er det først og fremst én av Honor-modellene som endelig dukker opp. I Kina er dette et relativt rimelig undermerke, mens her i Norden går Honor og Huawei omtrent om hverandre i butikken. Dermed konkurrerer Huaweis egne toppmodeller mot de forholdsvis rimelige Honor-modellene.

Det nye Honor-flaggskipet

Huawei Honor 9 64GB

Honor 8 ble en av fjorårets store mobilsuksesser. Den hadde en vanvittig god pris, et flott ytre i glass og ytelse fra toppmodellene, uten å koste særlig mer enn det halve. Honor 9 følger godt opp, men i hardere konkurranse er den ikke like imponerende billig som Honor 8 var. Det sagt ligger den bedre i hånden, med en avrundet bakside. Stilen og glasskonstruksjonen er stadig like iøynefallende og både kamera og brukeropplevelse her er av det ålreite slaget.

Testen av Honor 9 leser du her »

Huawei Honor 9 64GB
Huawei Honor 9 64GB

Motorola

Fra Motorola er det oppdaterte utgaver av Moto G-serien på vei. Dette har de siste årene vært en av de mest prisgunstige mobilseriene på markedet, og den har gjort det vanskelig for alle fra Samsung til Huawei fra omtrent midten av prisstigen og ned. Blir det enda vanskeligere å være konkurrent nå? Det er uvisst, men dette er de to nye bladene Moto G som kommer.

Oppgradert inngangsmodell

Motorola Moto G5S

Litt større skjerm, litt større batteri, og kanskje viktigst for denne serien: oppdatert design. Med priser som har svinget mellom 1700 og 1900 kroner, har Moto G5 vært fasit for deg som vil ha en relativt rimelig telefon uten å gi avkall på god brukeropplevelse. Men ikke alle har likt designen like godt. Med S-modellene blir designen tilsynelatende en del mer raffinert, og går fra å være et flerdelt metalldeksel til å bli en unibody-konstruksjon der hele dekselet er frest fra ett stykke aluminium. Et litt mer høyoppløst kamera på 16 megapiksler hører til, men USB-C har heller ikke denne Motoen fått.

Les testen av dagens Moto G5 »

Motorola Moto G5S
Motorola Moto G5S

Moto G med dobbelt kamera

Motorola Moto G5S Plus 64GB

Moto G5 Plus er allerede antakeligvis den mobilen under 3000 kroner som har best kamera. Men den har bare ett øye på baksiden - Moto G5S Plus har to. Her går oppløsningen bittelitt opp, og telefonen har fått mulighet for å legge til bokeh i etterkant. Det store spørsmålet er; kan noen av de to linsene på baksiden være like gode som den 12 megapiksler store Dual Pixel-sensoren i Moto G5 Plus? Dagens Plus-modell har nesten samme kameraløsning som eminente Samsung Galaxy S7, så det vil vise seg om muligheten til å legge til dybdeeffekter i bildet er et pluss eller om du samtidig velger bort muligheten til gode kveldsbilder. Ellers har denne modellen også blitt litt større enn utgangspunktet. Den har vokst til 5,5 tommer mot 5,2 i Moto G5 Plus. Igjen er designen oppdatert, mens batteri og maskinvare ellers er som før.

Les testen av dagens Moto G5 Plus »

Motorola Moto G5S Plus 64GB
Motorola Moto G5S Plus 64GB

Meizu

Den kinesiske mobilprodusenten Meizu er ikke dagligdags i norske butikker. Men telefonene de lager kan titt og ofte være interessante likevel. Et eksempel på det dukker opp denne måneden. Bare vær påpasselig om du bestiller den fra utlandet, for det er mye ulik programvare som svever rundt på kinesiske telefoner om dagen - får du en fra Kina får du neppe tilgang til appbutikken Google Play uten å gå lange og irriterende omveier.

Mobilen med to skjermer

MEIZU Pro 7

Meizu Pro 7 er en spesiell liten sak. Den har en 1,9 tommer stor AMOLED-skjerm plassert under kameraet på baksiden. Tanken er at varslinger og enkel mobilbruk kan foregå på strømbesparende vis der, uten at skjermen på 5,2 tommer, eller 5,7 for Plus-modellen, behøver å skrus på. En på papiret kraftig tikjernet MediaTek-prosessor driver mobilen, som er pakket inn i aluminium.

Les mer om Meizu Pro 7 »

MEIZU Pro 7
MEIZU Pro 7

Lanseringshøsten er på vei

August er tradisjonelt måneden det er stille før stormen. Den enorme dingsemessen IFA går av stabelen nå i månedsskiftet, og elektronikkprodusentene ruger som regel ganske hardt på sine nyheter frem til de kan vise dem frem fra scenen i Berlin.

Men noen lanseringer og modeller er forholdsvis faste for perioden mellom august og oktober, så her er de viktigste modellene og lanseringene vi venter på.

En ny Galaxy Note

Samsung Galaxy Note 8 64GB

Etter fjorårets batterifadese er Galaxy Note endelig tilbake igjen. Foreløpig har Samsung bekreftet en lansering i slutten av august, men lite annet er endelig bekreftet av selskapet. Rykter og det som ser ut som ferdige PR-bilder flyter likevel rundt på nettet, og skal vi dømme fra dem blir dette en telefon med heldekkende skjerm, slik Galaxy S8 har, men med to kameralinser på baksiden. Litt større, litt mer kantete og med den digitale S-pennen, altså. Men billig? Det blir den garantert ikke. Note-modellene holder til aller øverst i Samsung-utvalget, og koster dermed en solid slant. Regn med rundt 8-9 tusen kroner.

Les mer om Galaxy Note 8 »

Samsung Galaxy Note 8 64GB
Samsung Galaxy Note 8 64GB

Første kantløse fra Huawei?

Huawei Mate 10

Huawei har levert grommodeller i Mate-serien i noen år nå, og nærmer seg en ny lansering. Huawei-sjef Richard Yu har bekreftet at Mate 10-lanseringen skal skje rundt samme tid som Apples iPhone-lansering. I kjent frittalende stil har han også slått fast at skjermen blir heldekkende, batteritiden blir bedre og at lagringsplassen blir raskere enn hos konkurrentene. Mye av dette kan sikkert diskuteres, men heldekkende skjerm virker i hvert fall som en absolutt spesifikasjon vi kan se frem til. I tillegg ryktes det at skjermen blir 6 tommer stor, og at telefonen kan få doble kamera til selfiebruk, slik LGs V10-modell hadde.

Les mer om Huawei Mate 10 »

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

I tillegg til disse fire modellene er det fortsatt litt uvisst om resten. Både Sony, LG og av og til HTC pleier å ha et nærvær under IFA-messen. I tillegg har vi andre jokere som Xiaomi og ZTE som tidvis dukker opp med svært spennende modeller, men der ikke alle finner veien hit til Norge.

Lurer du på hvilke andre nye telefoner du kan finne i butikken? Her ser du oversikten for juli »

Les også
Galaxy Note 9 kan komme med innebygget alkometer
Les også
Motorola skal kanskje lage en mobilskjerm som kan reparere seg selv
annonse