Tek.no

Nyhet

Snart dukker Snapdragon 835 opp i Windows 10-PC-er

Flere PC-modeller med den kraftige mobilprosessoren er underveis.

Qualcomm/YouTube
2 Juni 2017 09:00

Qualcomms nye mobilprosessor Snapdragon 835 har vi hittil bare sett i et knippe flaggskipp-mobiler, men nå skal prosessoren få et helt nytt bruksområde, viser det seg. Qualcomm melder nemlig at brikken tar spranget over til Windows 10-baserte PC-er.

Brikkeprodusenten skal nemlig vise frem en prototype-PC som kjører Windows 10 med Snapdragon 835 på den pågående Computex-messen i Taiwan. Qualcomm meldte om det nye initiativet allerede i desember i fjor.

Meningen med å inkorporere den nye mobilbrikken i PC-formfaktoren er ifølge Qualcomm å sette produsenter i stand til å bygge Windows 10-PC-er i ekstra smale og lette innpakninger uten vifter og med ekstra lang batteritid.

Asus, HP og Lenovo først ute

Her kjører Windows 10 på en Snapdragon 820-basert enhet. Skjermbildet er hentet fra en demonstrasjon i desember i fjor.
Microsoft

I tillegg skal initiativet legge til rette for at produsenter av Windows-maskinvare skal kunne utvikle «spennende, nye enheter», og ikke minst vil man kunne dra nytte av den raske gigabit LTE-teknologien.

De Snapdragon-baserte PC-ene skal kunne kjøre alle Windows 10-applikasjonene på samme måte som alle andre enheter med operativsystemet. Microsoft la ut en demonstrasjonsvideo i desember i fjor av Windows 10 som kjører på en Snapdragon 820-brikke, som tilsynelatende viser upåklagelig ytelse både ved medieavspilling og med apper som Edge-nettleseren og Photoshop.

Det er de tre maskinvareprodusentene Asus, HP, og Lenovo som skal lansere de første Snapdragon 835-baserte Windows 10-enhetene, og slipptidspunktet er angitt til andre halvdel av 2017. Utover dette finnes det ennå ikke så mye mer informasjon om den nye satsingen, men Qualcomm lover at mer vil komme ganske snart.

I videoene under kan se en presentasjon av det nye fremstøtet, samt en demonstrasjon av Windows 10 som kjører på Snapdragon 820 fra i fjor.

Den seneste mobilen med Snapdragon 835 er Android-skaperens nye modell Essential: Den ble nettopp avduket »

Les også
I år vil vi se en batterirevolusjon for bærbare: Over 24 timer med Netflix-titting på én lading
Les også
Denne heftige kamerafunksjonen kan snart bli standard på Android-telefoner
Les også
Snapdragon-prosessoren skal snart dukke opp i Windows-maskiner – det liker ikke Intel
Les også
Dette er Android-skaperens egen telefon
Les også
Her er de viktigste fordelene med Snapdragon 835
annonse

Les også