Til hovedinnhold

Den største utfordreren til Tesla Model 3 sliter med batteriproblem

Chevrolet Bolt kan plutselig gå tom for strøm.

Chevrolet Bolt, kalt Opel Ampera-E i Europa, er kanskje den fremste konkurrenten til Teslas Model 3, med lang rekkevidde til en overkommelig pris.

Den er samtidig omfattet av et visst paradoks: Bolt selger svært dårlig i USA, hvor det rapporteres om store lageropphopninger, mens kontrakter på nye biler i Norge for tiden ikke gir levering før i 2019.

Rapporterer god rekkevidde, men er tom

Nå har en del eiere av Chevrolet Bolt fått beskjed fra produsenten General Motors om at et batteriproblem kan føre til at de ender opp plutselig tomme for strøm. Det skal skyldes at en eller flere av battericellene har en feil, noe som gjør at bilen rapporterer om gjenstående rekkevidde, mens det i praksis ikke er strøm igjen.

– Vi oppdaget en uregelmessighet via data fra OnStar (bilens kommunikasjonssystem, journ.anm.), og det gjorde at vi begynte å utforske problemet, sier Kevin Kelly fra GM til plugincars.com.

Nettstedets journalist Brad Berman opplevde selv at bilen hans stoppet fullstendig selv om rekkeviddeindikatoren i dashbordet fortsatt viste rundt 160 kilometer. Han skriver at bilens varslingsalarm gikk av i et par sekunder før bilen rett og slett stoppet midt i veien.

Den vanlige lavstrømsmodusen i elbiler, hvor du kan trille sakte for i det minste å komme deg av veien, slo ikke inn.

– Ikke for Ampera-E

General Motors oppgir at batterifeilen skal kunne eksistere hos under én prosent av tidlige Bolt-produksjonsmodeller. Selskapet tar i disse dager kontakt med "under et par hundre" kunder som kan være rammet, og løsningen skal være å bytte ut hele batteripakken, selv om det bare er feil i enkeltceller.

Norske Ampera-E-kunder ser imidlertid ut til å kunne ta det med ro.

– Så vidt jeg kjenner til har vi ikke hatt noen tilfeller av dette problemet for Ampera-E. Ladesystemene er jo heller ikke identiske, skriver PR-sjef Stein Pettersen i Opel Norge i en SMS til Tek.no.

annonse