Til hovedinnhold

Nå er Kompletts mobilabonnement blant det billigste du får

Gjør EU-surfing valgfritt.

Skjermdump, Komplett.no, Tek.no

Kompletts nye mobilsjef Haakon Dyrnes har knapt vært i jobben i tre uker, men allerede er det klart at selskapet endrer profil og satser mer offensivt.

I tillegg til fri fart ut året, som alle virtuelle operatører som opererer i Telenors mobilnett, kutter nå Komplett prisene på sine abonnementer. Samtidig gjør de gjestingspakka valgfri, slik at kundene kan slå den av og på, og bare betale for de dagene de oppholder seg i EU/EØS-området.

Grepet bringer Komplett helt til topps blant de rimeligste mobiloperatørene for abonnementene med 10 og 20 GB data. På Tek.nos mobilkalkulator troner Komplett i skrivende stund øverst på lista over de rimeligste abonnementene med 20 GB data, og er tredje billigst på abonnement med 10 GB data, fem kroner dyrere enn Hello og Chili mobil.

Sjekk kalkulatoren selv:

Dropper roamingpakker

Det meste av prisreduksjonen henter Komplett ved å droppe gjestingspakka fra alle sine mobilabonnementer. Hittil har Komplett vært den eneste virtuelle operatøren som har tilbudt gjesting i EU og EØS-området inkludert i sine abonnementer. Telenor og Telia tilbyr også dette i sine dyreste abonnementer.

Nå kan Komplett-kundene i stedet velge å bare skru på EU-gjesting når de befinner seg i utlandet. Gjør de det, koster tjenesten i underkant av tre kroner dagen. Lar de tjenesten stå på hele tiden, koster det 80 kroner per måned.

– Nå lanserer vi nye mobiflex-abonnemenert med betydelig bedre priser. Dermed blir vi prisledende på 10 GB og 20 GB. Vi setter også ned prisen på abonnementet med 1 GB data til 119 kroner, sier Haakon Dyrnes i Komplett mobil til Inside Telecom.

Kundene må passe på

Tidligere Tele2-sjef Haakon Dyrnes gjør seg bemerket som ny Komplett-sjef. Nå senkes prisene.
Håvard Fossen, Insidetelecom.no

For mobilkunder som glemmer å skru på EU-gjesting og surfer som før, kan ferien bli dyr. Da er prisen fem kroner per megabyte for data. Det samme gjelder hvis du bruker opp datapakka mens du er ute på tur. Regninga for overforbruket er begrenset oppad til 399 kroner, 699 kroner for abonnementer med 20 GB data.

Kundene må selv gå inn på «min side» og aktivere og deaktivere fri bruk i EU. Ifølge Dyrnes finnes det ingen løsninger som gjør dette automatisk.

– Vi har ikke den funksjonaliteten at det bare skrur seg av hvis du krysser grensa. Men selv om du lar det stå på hele måneden, er det fortsatt betydelig billigere enn Telenor og Telia, sier Dyrnes.

Han understreker at motivet med prisreduksjonen først og fremst er ønsket om å gi kundene et bedre tilbud, ikke å komme best ut i prissammenligningene.

– Vi syns ikke det er riktig at du skal betale for utenlandstrafikken hele året når de fleste av oss bare reiser noen dager eller uker hvert år. Vi mener dette er en god løsning for kundene, sier Dyrnes.

Fikk du med deg gårsdagens store nyhet?
Alle fartsgrenser er opphevet »

annonse