Tek.no

Nyhet

Her masseproduseres Android-skapernes nesten kantløse mobil

Snart vet vi mer om hvor og når vi kan få fatt i Essential Phone.

Andy Rubin/Twitter
11 Aug 2017 16:22

Andy Rubin, en av nøkkelpersonene bak Android, dro endelig sløret av sin egen mobiltelefon i slutten av mai, men siden den gang har det hersket en del usikkerhet når vi faktisk kan få fatt i mobilen. Nå har vi alle fått bekreftet at mobilen er nær lanseringen.

Som blant andre TheNextWeb rapporterer la Andy Rubin nylig et knippe bilder på Twitter som viser masseproduksjonen av Essential Phone. Samtidig kunngjør Rubin i Twitter-meldingen at informasjon om hvor man får tak i mobilen vil komme neste uke.

Dermed skulle altså lanseringen være rett rundt hjørnet, selv om den spesifikke datoen ennå ikke foreligger. Som vi nylig meldte har kilder bekreftet at Essential Phone skal slippes i Europa, med Storbritannia som første marked ut.

We are in full mass production, ramping up to deliver your Essential Phone. Find out where you can get yours next w… https://t.co/nnIX76BrvB

Skikkelig kraftplugg

Essential Phone er, som de første ryktene indikerte, en mobil som tilhører det øvre segmentet og som skal konkurrere med modeller som iPhone og Googles Pixel-telefoner. Spesifikasjonsmessig er den med andre ord svært velutstyrt.

Under panseret finner vi blant annet en potent Snapdragon 835-brikke, 4 GB minne og 128 GB lagringsplass. Den har en LTPS LCD-skjerm med en størrelse på 5,71 tommer og en utradisjonell oppløsning på 2560 x 1312 piksler. Ellers er mobilen utstyrt med en dobbel kameraløsning som skal fange inn mye mer lys enn et «tradisjonelt» kamera, samt fingeravtrykkleser og hurtiglading.

Den har også kontakter for tilkobling av moduler, som for eksempel et 360-graders kamera Essential også allerede har kunngjort.

Essential Phone er også en hardfør mobil som skilter med både Gorilla Glass 5 på fremsiden, en fryktelig hard keramisk bakside og – ikke minst – en ramme og kropp i intet mindre enn titan. Når det gjelder pris ligger den veiledende, amerikanske prisen på 699 dollar, cirka 5700 kroner, men hva den ender opp å koste på våre breddegrader er altså uvisst.

Sharp avduket nettopp en mobil som ligner på Essential Phone: Dette er den nye Aquos S2 »

Les også
Android-skaperens heftige mobil ble plutselig mye billigere
Les også
– Essential Phone vil få nye moduler med faste mellomrom
Les også
Android-skapernes heftige mobil kommer trolig snart til Europa
Les også
Dette er Android-skaperens egen telefon
Les også
Mystisk bilde av Android-skaperens telefon har dukket opp
annonse

Les også