Nyhet

Nå kan du endelige velge hva knappen på siden av Galaxy S8 gjør

Bye bye, Bixby!

Bixby kan blant annet brukes til bildesøk, noe vi ikke fant spesielt nyttig i vår test av telefonen.

Både Galaxy S8 og nye Note 8 har som kjent en dedikert knapp for Samsungs nye assistenttjeneste Bixby, men for mange har knappen begrenset funksjonalitet og kan være regelrett brysom, noe vi særlig bemerket i vår test av Note 8. Dette ser det ut til at Samsung nå har tatt konsekvensen av, melder SamMobile.

Nettstedet har nemlig merket seg en ny oppdatering som lar brukere deaktivere Bixby-knappen. Oppdateringen skal foreløpig ha dukket opp litt sporadisk, og det er uvisst når den er på plass for alle brukere av S8 og Note 8, men begge våre to testeksemplarer har fått oppdateringen på plass. Det ser ut til at den kommer spesifikt idet man trykker på Bixby-knappen hvis ikke siste utgave er inne.

Enkelt å skru av

Innstillingsmenyen for Bixby. Du kan deaktivere den dedikerte knappen helt, og du kan også skru av Bixby Voice for å skru av langtrykk-funksjonaliteten til knappen. Selve Bixby-skjermen kan skrus av med en bryter når du redigerer hjemmeskjermene dine.

Den nye oppdateringen gir deg et nytt valg i innstillingsmenyen hvor man velger hva Bixby-knappen skal åpne. Her kan man nå velge at knappen ikke lenger skal åpne Bixby Home.

Som tidligere kan man imidlertid trykke og holde nede knappen for å aktivere Bixby Voice, men også den lar seg skru av. Dermed står man igjen med en knapp som foreløpig er mes til pynt, men i hvert fall ikke i veien.

Å komme borti Bixby-knappen uten at man mente det kan fort skje, så mange vil nok finne den nye oppdateringen velkommen.

– Note 8 er ellers en stor telefon. [...] Det innebærer litt veksling mellom hvordan man holder den, og stadige berøringer av Bixby-knappen. På vei opp av lommen er det også umulig å merke forskjell på Bixby-knappen og låsetasten, og ofte kommer jeg borti én av dem, skrev vi i vår test av Galaxy Note 8.

Bixby-tjenesten har hittil vært ganske ubrukelig på grunn av den begrensede funksjonaliteten utenfor Sør-Korea, men nylig kunne vi melde at Bixby-funksjonaliteten nå er i ferd med å rulles ut i resten av verden. Tjenesten blir imidlertid ikke tilgjengelig på norsk med det første, da de to eneste språkene som Bixby så langt støtter er engelsk og koreansk. Det er uvisst når dette vil endre seg.

Galaxy Note 8 er ikke så enkel å fikse: Det bekreftet iFixit etter demontering »

Les også
Nå vil Samsung ha Bixby inn i alle smartdingsene dine – til og med kjøleskapet
Les også
Rykteoppsummering: Samsung Galaxy S9
Les også
Samsung Galaxy Note 8: Galaxy S8 med penn for 3000 kroner mer?
Les også
Nå vil denne knappen på Galaxy S8 endelig bli mer nyttig
Les også
Galaxy S8-eiere vil bruke Bixby-knappen til andre ting – det vil ikke Samsung ha noe av
annonse