Tek.no

Nyhet

Derfor vil det snart dukke opp lengre videoer i nyhetsstrømmen din

Facebook måler videotitting på en ny måte.

Tek.no
Eigil Knudsen
30 Jan 2017 15:05

Det er stadig rom for forbedringer av Facebooks nyhetsstrøm når det gjelder å servere brukerne det mest relevante og interessante innholdet. Nå har selskapet kunngjort en ny oppgradering av nyhetsstrømmen som dreier seg videoavspilling.

Facebook har nemlig nå tatt i bruk en ny metode for å prioritere videoer som du har lyst til å se på, og ikke bare ruller forbi.

Den nye teknikken innebærer å legge til grunn hvor mye av videoene i nyhetsstrømmen du faktisk ser, målt i prosentandel av den komplette videoen. Tidligere registrerte algoritmen bare hvorvidt du så på videoen eller ei, noe som ikke nødvendigvis er veldig nøyaktig ettersom videoene ofte startet av seg selv.

Illustrasjonsbilde.
Facebook

Kan gi flere lengre videoer i nyhetsstrømmen

Dersom du så over 50 prosent av videoen mener Facebook de har et godt grunnlag for konkludere med at brukeren var begeistret for videoinnholdet.

Samtidig tas lengden på videoen i betraktning, slik at om du ser hele eller mesteparten av en lengre video vil dette signalisere enda større grad av interesse og således få større uttelling for fremtidige prioriteringer, enn om du ser hele, kortere videoer.

På bakgrunn av dette sier Facebook det er mulig at en del brukere vil oppleve at nyhetsstrømmen i større grad enn tidligere prioriterer lengre videoer, på bekostning av kortere videoer. Utover dette vil den nye oppdateringen imidlertid ikke medføre de helt store, merkbare endringene for de fleste.

Den nye endringen vil rulles ut gradvis i løpet av de neste ukene, og det er uvisst når oppgraderingen er på plass for alle brukere.

Lei av elendige automatiske oversettelser på Facebook? Vi har løsningen på problemet »

Les også
Irritert på nyhetsstrømmen i Facebook? Nå skal den forbedres enda en gang
Les også
Facebook slipper TV-app
Les også
Nå skal Facebook trolig ta opp konkurransen med Netflix
Les også
Se videoen av Facebook-sjefens kunstige intelligens til hjemmet sitt
Les også
Nytt virus sprer seg gjennom Facebook-chatten
Les også
Videoer som starter automatisk på Facebook vil snart kanskje spilles av med lyd
Les også
Facebook lar deg nå laste opp videoer i kommentarfeltene
annonse

Les også