Tek.no

Nyhet

Dette er de 10 heteste TV-ene akkurat nå

Vi har sjekket topplista.

Sony / Samsung / Shutterstock
Ole Henrik Johansen
27 Aug 2013 17:30

De mest populære TV-ene nå del 1

Høsten nærmer seg faretruende, og du trenger kanskje en ny TV for å trekke deg tilbake i godstolen når mørket faller på. For når høsten kommer flokker vi nordmenn oss foran skjermen.

Vi har tatt en nærmere kikk på hvilke TV-er som er mest søkt etter den siste måneden i vår prissøketjeneste, og satt sammen en liste over de ti flatskjermene vi ønsker oss aller mest.

10. Samsung UE46F6505

Samsung UE46F6505.Foto: Samsung

Siste TV ut på vår toppliste er en 6000-serie fra Samsung, nærmere bestemt UE46F6505. Dette er en 46 tommer stor LED-LCD-TV som har det aller meste av finesser innebygget. Blant annet har du mulighet til å se film i 3D ved hjelp av aktiv teknologi, hvilket betyr at du må ha briller som går på strøm for å se de tre dimensjonene.

Men 6000-serien gir deg mer enn bare 3D. For TV-en er det vi kaller en smart-TV, som betyr at du kan gjøre langt mer enn å se tradisjonelle sendinger på den. Ved å koble skjermen til hjemmenettverket ditt kan du hente opp bilder og video fra andre enheter på nettverket, i tillegg til å surfe på Internett og kjøre forskjellige apper. Disse appene kan du legge inn på samme måte som du gjør med din smarttelefon, fra Samsungs egne appmarked for TV-er.

Finn den beste prisen på Samsung UE46F6505 »

9. Samsung UE55F6475

Samsung UE55F6475.Foto: Samsung

Neste TV på lista er i nær slekt med den foregående modellen i listen vår. Forskjellen er at UE55F6475, «kun» har 200 Hz bildebehandling. Det betyr kort fortalt at flyten i bildet ikke blir like jevne når innholdet beveger seg raskt, som skjermen på tiendeplassen. Vær oppmerksom på at det i flere tilfeller kan være greit å slå av denne utjevnende funksjonen, spesielt om du vil se filmer med litt «kinoflimmer».

Men en ting som er viktig å nevne, er størrelsen til denne flatskjermen. For den er 55 tommer stor, og store TV-er er noe som blir en gjenganger ettersom vi beveger oss oppover listen. Dermed viser vår toppliste at det er sammenheng med det Elektronikkbransjen opplyste oss om tidligere i år, at nordmenn er mer på hugget etter store TV-er.

Samsung UE556475 har også mulighet for å kobles til hjemmenettverk og Internett, med enten kabel eller trådløs forbindelse.

Finn den beste prisen på Samsung UE55F6475 »

8. Samsung UE42F5005

Samsung UE42F5005.Foto: Samsung

Plass nummer åtte følger opp med nok et produkt fra den koreanske giganten Samsung. Denne gangen er det en 42 tommer i 5000-serien som melder seg på i vår liste. Dette er den enkleste LCD-modellen Samsung har med støtte for full HD-oppløsning.

Dette er en rimelig TV, og har derfor ikke like mye tilleggsfunksjoner som de to andre modellene før den, men allikevel har du det aller mest nødvendige på plass. Blant annet har TV-en støtte for å lese av filmer og bilder via for eksempel en minnepinne. Av tilkoblinger får du to HDMI-utganger, én USB, utgang for øretelefoner, én scart og kortleser som gir deg mulighet til å sette programkortet sammen med en CAM-modul rett i TV-en, og bruke selve flatskjermen som dekoder.

Finn den beste prisen på Samsung UE42F5005 »

7. LG 55EA980V

LG 55EA980V.Foto: LG

Fra en billigmodell går vi til det som må sies å være den strake motsetningen. For på syvende plass finner vi den kommende OLED-skjermen til LG, og selv om prisen ennå ikke er kjent her i landet, kan vi med trygghet si at du vil kunne kjøpe et betydelig antall 5000-serier fra Samsung før du i det hele tatt er noe i nærheten av prislappen på denne TV-en.

Det mest unike med TV-en fra LG, er designen den har. For i tillegg til å være en sjelden vare, nemlig en stor OLED-TV, er den også buet. Dette for å gi en enda bedre TV-opplevelse, samtidig som utseende jo blir råtøft. Skjermen ser også ut til å stå i løse luften, fordi den står på en gjennomsiktig fot av plast. TV-en fra LG fikk årets EISA-pris for den beste designen.

Finn den beste prisen på LG 55EA980V »

6. Philips 65PFL9708

Philips 65PFL9708.Foto: Philips

Den neste flatskjermen på vår liste er den kommende toppmodellen til Philips, som mest sannsynlig vil bli lansert under årets IFA-messe. Spesielt for det nye flaggskipet til selskapet, er at skjermen har støtte for Ultra HD, også kalt 4K-oppløsning. Denne oppløsningen er fire ganger så høy som hos dagens vanlige HD-TV-er.

Også denne flatskjermen er blant EISA-vinnerne for 2013-2014, der den stakk av med prisen for årets 4K-TV. Siden det er selskapets toppmodell er den også godt utstyrt. I tillegg til en oppløsning på 3840 x 2160 piksler får du støtte for passiv 3D, 900Hz Natural Motion bildebehandling og smart-TV-funksjoner.

Finn den beste prisen på Philips 65PFL9708 »

Klikk her for å se hvilke TV-er som blant topp fem i vår liste »

Les også