Til hovedinnhold

Hvor ligger muligheten for "wearables"?

Jarle Bøe i Texas Instruments har svaret.

Mediehuset Tek/Aventia AS

Vi inviterte Jarle Bøe fra Texas Instruments til AppWorks for å snakke om hvordan app-utviklere kunne gjøre nytte av "wearable devices" og andre dingser som er koblet til Internett.

Jarle Bøe jobber hos Texas Instruments utviklingsenter, hvor de utvikler den trådløse teknologien som er i alle produkter som bruker mobilen til å kommunisere med ting som er koblet til Internett.

På scenen argumenterte han for at "Internet of Things" (IoT), altså alle nettilkoblede dingser, var relativt billige å utvikle i forhold til mobiltelefoner.

– Hvem som helst som har en idé kan lage dette. Har du enkle utviklingsverktøy, en 3D-printer og en kul app, så er du i stand til å selge produktet på Kickstarter - uten å ha en stor business bak deg, sa Bøe på scenen.

Han snakket også om Apples nye iBeacon-løsning, som kanskje ikke har fått så veldig stor oppmerksomhet ennå. Dette er Apples motsvar til NFC, og som ble tilgjengelig via software-oppdateringen iOS7. Teknologien også støtter Android. Bøe forklarte at for eksempel Rema 1000 nå kan sende tilbud til din mobil når du parkerer utenfor matbutikken, hvis du har installert Middagsplanlegger-appen deres. Bøe nevnte også PayPal Beacon, som fort kan bli løsningen som utkonkurrerer mobilbetaling via NFC i nær fremtid. Hva med Google Glass og Samsung Galaxy Gear og andre "wearables"?

– I dag er det for spesielt interesserte, men om få år er dette produkter du går og kjøper i butikken når du handler elektronikk, hevder Bøe.

Se Jarle Bøes fremragende foredrag her:

(OBS! Videoklippet starter på 47:30, så du må spole etter dette hvis du vil spole. Dessverre ble det problemer med presentasjonsnotatene i dette innleggget, men den utfordringen tok heldigvis Bøe på strak arm.)

NRK P2 Ekko var til stede på AppWorks, og intervjuet Jarle Bøe etter dette foredraget. Hør innslaget på Ekko her

Flere AppWorks-foredrag:

annonse