Tek.no

Nyhet

Da Google måtte starte helt på nytt

En ny bok forteller om hvordan Android måtte utvikles fra scratch da iPhone ble lansert.

Shutterstock.
22 Des 2013 13:23

Da iPhone ble lansert i 2007 hadde et team i Google arbeidet på Android i to år. Det første Chris DeSalvo, en av Googles ingeniører, tenkte da han så Apples nye produkt, var: "Jeg må ha den telefonen!". Det andre han tenkte var at de måtte forkaste to års arbeid og starte helt på nytt med Android.

Som kjent startet Apple en aldri så liten IT-revolusjon da de lanserte iPhone. For det første var hele brukeropplevelsen basert på én, stor trykkfølsom skjerm, og for det andre fjernet de alt som kunne kalles tastatur. Og ikke minst: dette fungerte fantastisk godt. Brukerne elsket det, og utviklerne i Android-teamet måtte tenke nytt.

Skulle hatt samme revolusjonerende effekt

Opprinnelig skulle Android hatt samme effekt som iOS hadde, nemlig å skape et vendepunkt i smartmobilindustrien. Apple kom imidlertid teamet i forkjøpet, og sistnevnte måtte også skrinlegge planene for en telefon de hadde jobbet på i hele 6 måneder. Som du sikkert skjønner var dette et hardt tilbakeslag for utviklerne av Android, men det hjalp dem også å se svakheter i det de hadde laget så langt, og – ikke minst – inspirere dem til å skape Android slik det ser ut idag.

Som vi vet ble den endelige versjonen av Android en braksuksess, som idag har rundt 80% av markedsandelen blant alle operativsystemer for mobiler. Hele historien kan leses i boka der denne nyheten har sitt opphav, nemlig Fred Vogelsteins"Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution".

Andre operativsystemer kjemper seg også oppover nå for tiden.
Her selges det flere smartmobiler med Windows Phone enn iOS! »

(Kilder: Gizmodo, Theatlantic)

Les også
– Android vinner mobilkrigen mot Apple
Les også
Android knuser iPhone
annonse