Til hovedinnhold

Derfor må du oppdatere din iPhone

Siste oppdatering fikser sikkerhetsproblem.

Niklas Plikk, Teknofil.no

For ikke lenge siden ble det oppdaget at iOS tar vare på bilder og vedlegg fra meldinger du har slettet. Slike bilder og vedlegg oppbevares i en egen mappe kalt Library/SMS/Attachments, og du har ikke tilgang til mappen på en iPhone med programvare fra Apple og App Store.

Meningen er at det skal slettes

Det er meningen at filene i mappen skal slettes når tilhørende melding blir slettet, men av en eller annen grunn har det ikke skjedd. Dermed har filer du tror du har kvittet deg med blitt liggende på telefonen, skriver Reddit.

Det skal ikke være noen grunn til panikk, for alt du behøver å gjøre for å bli kvitt feilen er å oppdatere telefonen din til iOS 6.1, som ble lansert ganske nylig. Gjør du ikke det, vil telefonens minne bli fylt opp av gamle vedlegg, samtidig som disse kan hentes frem av andre om telefonen kommer på avveie.

Åpne versjoner kan slettes manuelt

Om du har en telefon som er jailbreaket (utnytter et sikkerhetshull i iOS 6 som gir tilgang til filsystemet), kan du selv slette filen med en filutforsker som iFile. Om telefonen din er jailbreaket utsetter du deg riktig nok for andre trusler, ettersom dette åpner for å installere programvare som kan snoke på innholdet i telefonen din under dekke av å gi kule tilleggsfunksjoner.

Se hvordan du jailbreaker iPhone med iOS 6.x

annonse