Til hovedinnhold

Mulig Galaxy S5 har svært kraftig innmat

Ekstrem Samsung-modell har dukket opp i ytelsestester.

Samsung/montasje V.Haugen, Amobil
Samsungs G900F har dukket opp både i AnTuTu ...Foto: AnTuTu
... og i BrowserMark.Foto: Gsmarena

Samsung har allerede bekreftet noen detaljer om oppfølgeren til Galaxy S4. Både navnet Galaxy S5, og en kamerasensor med 16 megapikslers oppløsning skal være klart. Men, nå kan telefonen også ha dukket opp i ytelsestesten AnTuTus oversikter.

Modellen det er snakk om har modellnavnet SM-G900F, og har allerede dukket opp i BrowserMarks oversikter. Nå er den samme telefonen også å finne i AnTuTus arkiver.

Les også: Samsung G900S har også dukket opp i ytelsestester

Kraftigere Snapdragon

Telefonen kjører en litt heftigere variant av dagens Snapdragon 800-brikkesett. Helt presist heter systembrikken MSM8974AC, og prosessorkjernene er klokket til 2,5 GHz, i stedet for 2,3 GHz som er vanlig på Snapdragon 800-brikken vi finner i dagens toppmodeller.

Skjermoppløsningen er oppgitt til 1920 x 1080, altså vanlig full-HD-oppløsning. Men, dette skal skyldes at Samsung har låst oppløsningen til dette i programvaren – det kan altså hende at selve skjermen egentlig har høyere oppløsning.

Ny kamerateknologi

Telefonen som er testet oppgir også 16 megapikslers oppløsning på kameraet – den samme oppløsningen som Samsung har bekreftet for den kommende Galaxy S5-sensoren. Hvis detter er samme kameraet som Samsung alt har snakket om, vil det være basert på såkalt ISOCELL-teknologi.

Der dagens såkalte BSI-sensorer samler alt av kontaktpunkter på baksiden av sensoren, går ISOCELL ett hakk videre. Her er nemlig hver enkelt piksel tydelig skilt fra hverandre med en fysisk barriere. Teknologien skal både gjøre at flere fotoner samles, og at nabopiksler påvirker hverandre i mindre grad.

Les også: Ny kamerateknologi i Samsung Galaxy S5

Hvilken telefon er det egentlig snakk om?

I motsetning til vanlige rykter, kan man være rimelig sikker på at telefonen faktisk eksisterer når det samme modellnavnet begynner å dukke opp i flere ytelsestester. Men, det virkelig store spørsmålet her er om dette virkelig kan være Galaxy S5.

Navnekonvensjonene for Galaxy S-serien stemmer nemlig svært dårlig med dette nye navnet som har dukket opp. Hva dette skyldes er foreløpig usikkert. En ny serie, ved navn Galaxy F, er ventet å dukke opp neste år, og skal ifølge enkelte rykter bli enda heftigere spesifisert enn Galaxy S5. Det er altså godt mulig at G900F er denne telefonen.

Les også: – Samsung Galaxy S5 kommer i to versjoner

(Kilder:

gsmarena.com

,

bgr.com

,

gsmarena.com

,

engadget.com

,

digitaltrends.com

)

annonse