Til hovedinnhold

Følg "Thor de France" på mobilen

Når Hushovd vinner får du vite det med en gang.

Etter månedsvis med oppladning midt på riksveiene i Norge, har tiden endelig kommet for de treningsnarkomane i signalrosa skjorter til å slappe av foran TV-skjermen. Lørdag 2. juli er det nemlig klart for sykkelkonkurransen Tour de France.

TV 2 har naturligvis slettet nesten alt annet fra sine sendeplaner mens sirkuset pågår, men det kan kanskje hende at du likevel ikke får med deg absolutt alle høydepunktene.

Derfor er det kjekt å en smartmobil for hånden, for med den kan du få med deg siste nytt om vår egen Thor Hushovd, Alberto Contador, Cadel Evans, Robert Gesink, Sylvain Chavanel og de andre rytterne i årets Tour.

App-er opp i tet

Klikker du deg inn på mobilsidene til en nettavis vil du naturligvis finne sykkelnyheter høyt oppe så lenge Tour de France pågår. Bedre oversikt og mer innhold får du imidlertid i egne app-er.

TV 2 Sporten ->Sykkel

TV 2 har de siste årene virkelig gått inn for å gjøre det norske TV-publikum oppmerksom på proffsykling, og især Tour de France, med tilsynelatende godt hell. Dekningen av etappene er derfor også upåklagelig - for den interesserte -, og mye av stoffet havner i deres app til iPhone og Android. Fra hovedmenyen velger du "sykkel", og vips får du frem ferske nyheter eller videoer.

Last ned TV 2 Sporten (gratis) til iPhone - eller iPad

Her finner du samme gratisapp til Android

Har du en Nokia-mobil? App-en TV 2 Play finner du i Ovi Store

I 2010 hadde TV 2 en egen Tour de France-app, men denne ser ikke ut til å ha blitt oppdatert til årets konkurranse, ei heller erstattet av en ny versjon foreløpig.

Sportal Le Tour 2011

Denne australske iPhone-appen gir deg full oversikt over etapper, ryttere, lag og resultater. I tillegg får du ferske nyheter fra Tour de France. God grafikk og oversiktlige menyer gjør denne gratisappen til et godt alternativ - på engelsk - til TV 2 Sportens app. Videoinnhold får du imidlertid ikke.

Last ned Sportal Le Tour 2011 (gratis) til iPhone her

Den offisielle Tour de France-appen til iPhone er dessverre ikke tilgjengelig for deg som har registrert Norge som hjemland på telefonen.

Eurosport.com ->Cycling

Har du en Android-mobil og søker et alternativ til TV 2-appen, virker Eurosport sin app som et godt valg. Riktignok prioritereres fotball, tennis og Formel 1 i menyene, men hvis du trykker "more/other" og så videre til "cycling" får du der oversikt over touren.

Her finner du Eurosport-appen (gratis) til Android

Den samme appen finnes også til iPhone - og iPad

Alternativt kan du kjøpe Android-appen som heter Tour de France 2011 (ikke offisiell) for 6 kroner, men det spørs om det er verdt det.

Mobilsider

Helt vanlige nettsider som er tilpasset mobil kan naturligvis gjøre mye av den samme nytten som applikasjonene. Her er de mest kjente norske nyhetssidene som dekker Tour de France (skriv inn adressen i mobilens nettleser):

VG Mobil - touch.vg.no / m.vg.no

Dagbladet - m.dagbladet.no

Aftenposten - mobil.aftenposten.no

NRK - m.nrk.no

Nettavisen - nettavisen.no/iphone / m.nettavisen.no

TV 2 - mobil.tv2.no

ABC Nyheter - touch.abcnyheter.no

Mobiler med stor skjerm kan som oftest vise vanlige nettsider uten store problemer, men merk at disse kan kreve en del mer datatrafikk. Sørg derfor for at du er tilknyttet et trådløst nettverk eller har en datapakke inkludert i mobilabonnementet.

Live på nettbrettet

Det finnes de som ikke kunne brydd seg mindre om hvilken mosjonist - en proff, sådan - som sykler raskest gjennom Frankrike, og hvis de heller vil se noe annet på hytte-TV-en kan et nettbrett være løsningen for deg.

iPad har fått et forsprang på sine Android-konkurrenter når det gjelder dedikerte apps. Blant annet får du en egen TV 2 SUMO-app til iPad, men ikke til Android. Med abonnement får du tilgang til TV 2s livesendinger og programmer i opptak, så dette kan være noe for den lidenskapelige Tour de France-fansen. Med en iPad på fanget - og eventuelt ørepropper - kan barna få se barne-TV selv når Thor Hushovd tråkker på for å få lov til å sykle i grønn trøye inn på Champs-Elyseés den 24. juli.

Last ned TV 2 SUMO til iPad (krever abonnement, Sport fra 99 kr./uke)

TV 2 Sporten-appen kan lastes ned til Android-nettbrett, men vi vet ikke om TV 2 også vil sende LIVE fra touren via denne appen. I så fall kreves SUMO-abonnement.

Les også
The Human App: Silje er en levende app
Les også
Apps til bilnavigasjon
Les også
De 8 beste appene for trening
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
Android har flest gratis-apper
Les også
Denne appen sletter gårsdagen
Les også
App deler innhold mens du snakker
annonse