Styr kameraet med iPhone

Styr kameraet ditt med iPhone.

Har du noen gang vurdert å kjøpe deg en avansert fjernutløser til kameraet ditt, men synes at slike fort blir litt dyre? Da er kanskje DSLR.bot fra Studio Canvas noe for deg. Denne applikasjonen forvandler en iPhone, iPod Touch eller iPad til en avansert fjernkontroll til ditt kamera.

Les også: Fjernstyrte kamera med iPad

Applikasjonen gjør at man kan bruke en av Apples håndholdte enheter som fjernkontroll, så fremt kameraet ditt har en IR-mottaker for fjernstyring. Man man også ha en IR-sender tilkoblet fjernkontrollen, noe Apples produkter i utgangspunktet mangler.

Les også: Oppgrader iPhone med 300mm-objektiv

Man kan enten bestille en IR-sender som plugges inn i hodetelefonkontakten fra DSLR.bots hjemmeside, eller man kan rett og slett bygge sin egen sender. Videoen under er en instruksjonsvideo om hvordan man gjør dette:

Selve applikasjonen tilbyr funksjoner som vanlig fotografering, lange eksponeringer, time lapse (seriefotografering), HDR-fotografering og filmfunksjon (Movie Mode). På plass er også muligheten for Geo-tagging, om du vil lagre GPS-data om hvor bildene dine er tatt.

Les også: Kameratilkobling til iPad

Slik ser applikasjonens brukergrensesnitt ut.

DSLR.bot koster 29 kroner i iTunes Store, og IR-senderen koster ca 50 norske kroner pluss frakt, om du ikke vil lage den selv. Men helt problemfritt er desverre ikke.

Apples håndholdte produkter selges med en lydbegrensning innebygget i europeiske modeller, som kan påvirke effektiviteten til IR-senderen. Er du imidlertid en handyman skader det nok ikke å prøve denne applikasjonen. Om du får det til å virke har du iallefall en veldig billig fjernkontroll til kameraet ditt.

Kilder:
www.photographybay.com
www.lifehacker.com
www.theiphoneguru.net
www.dslrbot.com
http://itunes.apple.com

Les også
XBMC Remote for Android: Latsabbenes våte drøm
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
TEST: iRis DAB-deksel til iPhone 4
Les også
Fem fete fotoapps til iPhone
Les også
iPhone 5 kan få toppkamera
Les også
Les minnekort på iPad og iPhone
Les også
Nå kan du koble iPhone til flatskjemen
Les også
Gi iPhone kikkert
Les også
iPhone som superfjernkontroll
Les også
Styr TV-en med iPhonen
annonse