Dette er nettbrettene leserne vil ha

Sjekk hvilke nettbrett brukerne av Prisguide.no er mest opptatt av akkurat nå.

I vår Prisguide.no-tjeneste har du mulighet til å sammenligne priser mellom ulike nettbutikker, og du kan sette opp varsling slik at du får beskjed når produktene faller i pris. Du kan også få opp oversikter over hvilke artikler vi eller noen av våre søsternettsteder i Tek.no-nettverket har skrevet om produktet.

Les også: Dette er mobilene leserne vil ha

Vi sjekket hvilke nettbrett som har er mest populære på Prisguide.no akkurat nå. I april var Sony Xperia Tablet Z2 det mest populære nettbrettet, når har det falt helt ned til en 5. plass. iPad er ikke med på topp 5-listen, du må ned på en 7. plass før du finner Apple iPad Air.

Her er de fem mest populære nettbrettene:

5. Sony Xperia Tablet Z2 LTE

På femteplass finner vi Sony Xperia Tablet Z2, et 10,-tommers nettbrett med Full HD-oppløsning, og i likhet med forgjengeren Z Tablet er nettbrettet vanntett.

De viktigste forskjellene fra forgjengeren er de du ikke ser – bedre skjermteknologi med blant annet triluminos, raskere prosessorer, mer arbeidsminne, høyere batterikapasitet og lavere vekt. Sony har faktisk klart å redusere vekten på brettet med 55 gram, eller godt over ti prosent. Det merker du når du skal holde brettet en stund. Det er for eksempel 30 gram lettere enn Apples nyeste 9,7-tommer, iPad Air.

Les testen av Sony Xperia Tablet Z2 LTE »
Finn beste pris og sjekk spesifikasjoner i Prisguide »

4. Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 kan se ut til å være laget med ett mål for øye; å ta innersvingen på Apples iPad Mini, som nylig kom i en ny utgave med retinaskjerm. Og Samsung lykkes godt med sitt forsett. Her har de klart å få en større skjerm med høyere oppløsning inn på et brett som i størrelse er litt smalere og litt høyere enn iPad Mini-en.

Nettbrettet har fantastisk skjerm, det er tynnere og raskere enn iPad Mini, og det har også bedre batterikapasitet.

Les testen av Samsung Galaxy Tab 8.4 hos Amobil »
Finn beste pris og sjekk spesifikasjoner i Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

3. Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Dette er ikke det kraftigste nettbrettet på markedet, men er du ute etter en rimelig 10-tommer er Galaxy Tab 3 10.1 et ganske godt kjøp. Nettbrettet er langt billigere enn den kraftigere Note 10.1-modellen fra samme produsent.

Brettet minner mye om forgjengeren, Galaxy Note 2 10.1. Skjermen er den samme, mens ytelsene er noe bedre. Brettet veier like over et halvt kilo, og er med det relativt lett.

Les testen av Samsung Galaxy Tab 3 10.1 »
Finn beste pris og sjekk spesifikasjoner i Prisguide »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

2. Asus Google Nexus 7 v2

Nexus 7 v2 er en oppdatert utgave av det som var Googles første nettbrett under egen logo. En av endringene er at det nye nettbrettet har blitt mer kompakt. Det er både tynnere og smalere enn forrige utgave, mens høyden er omtrent lik. Lettere har den også blitt.

Nettbrettet har en god skjerm og ganske gode spesifikasjoner, i forhold til prisen. Siden dette er et offisielt Google-produkt, vil det hele tiden ha tilgang på siste Android-versjon.

Les testen av Asus Google Nexus 7 v2 »
Finn beste pris og sjekk spesifikasjoner i Prisguide »

1. Samsung Galaxy Tab S 10.5 Wi-Fi

«Det råeste nettbrettet verden har sett», skrev vi i vår test av Galaxy Tab S 10.5 nylig. Kanskje ikke så rart at nettbrettet gikk rett til topps blant produktene leserne søkte mest etter på Prisguide?

Det kan synes som om målet har vært å skreddersy et brett som kan banke Apples iPad Air. Galaxy Tab S 10.5 er både tynnere, lettere, raskere og med bedre skjerm enn hovedkonkurrenten. Galaxy Tab S er kort fortalt nettbrettet for deg som ikke er fornøyd med det nest beste.

Les testen av Samsung Galaxy Tab S 10.5 »
Finn beste pris og sjekk spesifikasjoner i Prisguide »

Få også med deg mobiloversikten:
Dette er mobiltelefonene Prisguide-brukerne søker mest etter

Les også
LG satser tungt på Ultra HD
Les også
Google Nexus 9: Vi har testet det første nettbrettet med Android 5 «Lollipop»
Les også
Dette er mobilene leserne vil ha
annonse