Tek.no

Nyhet

Sonys nye Walkman koster nesten 12 000 kroner

Kan den forsvare den skyhøye prisen?

Sony
6 Jan 2015 14:23

I fjor bestemte Apple seg for å ta livet av sin iPod Classic, og satser ikke akkurat mye på de andre iPod-spillerne sine heller. Sony, derimot, vil nok en gang forsøke å blåse liv i Walkman-sin. Ifølge The Verge har selskapet lansert den nye Sony Walkman ZX2 på CES.

Her er den nye Sony Walkman.Foto: Sony

Spilleren er myntet på proffbrukere som vil høre musikken i HiFi-lyd. Walkman ZX2 støtter formater som DSD, FLAC, WAV, AIFF og Apple Lossless (ALAC), har 128 gigabyte lagringsplass (pluss plass til minnekort), samt tilkoblingsmuligheter via Bluetooth, WiFi og NFC. I tillegg introduserer Sony sin egen LDAC-teknologi som angivelig skal gi «en forbedret trådløs lytteopplevelse».

Operativsystemet er Android 4.2, og du kan laste ned apper fra Google Play. Skjermen er fire tommer stor.

Høy, høy pris

Det er likevel prisen som de fleste mediene i USA fokuserer på, og det kan vi kanskje skjønne. Ifølge Sonys nettsider vil de kreve smått utrolige 11 499 kroner for den bærbare HiFi-spilleren.

Hodetelefoner medfølger ikke, så for å få den optimale Walkman-opplevelsen legges det opp til at du bør investere 5 099 kroner i hodetelefonene Sony MDR-Z7 også.

For audiofile

Men kanskje det ikke er så rart at prisklassen er høy, ettersom målgruppen er de som på ingen måte er fornøyd med lydkvaliteten de får fra mobiltelefonene sine.

Både streamingtjenesten WiMP og artisten Neil Young har i det siste prøvd å formidle at det finnes renere digital lyd enn det du får fra vanlige lydfiler, så lenge du bruker rett utstyr.

Nå har åpenbart Sony slengt seg med også, og deres nye Walkman kan vel sies å være en direkte konkurrent til Youngs Pono-player, bare mye dyrere og noen hakk lekrere i designet. Sannsynligvis vil du kunne streame WiMP HiFi via appen på en Sony Walkman ZX2, men for å få «HD-lyd» må du ty til andre formater.

Slik forsøker Sony å forklare forskjellen på «vanlig» lydkvalitet og høyoppløslig lyd.Foto: Sony

Sony Walkman ZX2 skal være tilgjengelig i slutten av mars, men kan forhåndsbestilles nå – hvis du har råd.

(Vil du se flere detaljer om det nye Sony-produktet, kan du sjekke ut denne skrytevideoen på YouTube, eller nettsiden).

Neil Young langer ut mot streamingstjenester
– Det er jo som å høre på radio, klager musikklegenden »

(Kilder: Sony, YouTube, The Verge)

annonse

Les også