Nyhet

HTC fikser kamerasvakhet

Rett før HTC One M9 kommer i salg, har HTC i det stille oppdatert kameraprogrammet.

Nye HTC One M9 kommer i salg på fredag, men har allerede vært ute blant testere en stund. Nå viser det seg at en av de største skuffelsene testere har rapportert, tilsynelatende er fikset ved hjelp av en programvareoppdatering.

Svakheten har vært knyttet til kameraet, som ikke har levd opp til de forventningene du må kunne ha til en ny flaggskip-mobil i 2015. Flere testere har meldt at kameraet sliter med detaljer og kontrast.

Fungerte på vårt testeksemplar

Dam slik HTC One M9 ser den. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Da vi testet telefonen hadde den ikke den endelige programvaren, men en variant der fokus var på å rette opp kamerasvakheter og holde temperaturen i telefonen nede. Denne er nok mer lik programvaren som nå rulles ut, og vår tester var da også godt fornøyd med bildekvaliteten i M9.

Mens brukere av den første programvaren klaget på uskarpe bilder med dårlig kontrast, forteller Phandroid at den nye programvaren gir en kraftig forbedring av kameraet. De anbefaler nå at de som måtte ha avskrevet HTC One M9 som et alternativ på grunn av kritikken mot kameraet, nå vurderer HTC One M9 en gang til.

På nettsiden sin har Phandroid lagt ut flere bilder som viser forskjellen på bilder tatt med gammel og ny programvare på One M9.

Har du husket å bestille prisvarsel på HTC One M9? Da gir vi deg beskjed så snart produktet blir tilgjengelig i nettbutikkene til under den prisen du bestemmer.

Les også
HTC viser frem One M9+
Les også
HTC One M9: Er årets HTC One en innertier?
Les også
– HTC dropper UltraPixel-kameraet i One M9
annonse