Nyhet

Apple slipper ny og billigere iMac

Skal lokke de prisbevisste med litt svakere maskinvare.

Blant Apples iMac-maskiner er det hittil ingen som har kommet seg under 10 000 kroner. Den rimeligste varianten, 21,5-tommeren med i5-prossesor på 2,7 GHz, er oppgitt med en pris på 10 290 kroner hos Prisguide.

Nå har iMac-ene imidlertid endelig kommet seg ned på et firesifret beløp. Apple har nemlig utvidet 21,5-tommersfamilien med en ny modell som i den norske Apple-butikken er oppgitt med en pris på 9290 kroner.

Svakere maskinvare

Modellen er designmessig identisk med storebrødrene, men blir selvsagt noe mindre muskuløs når det gjelder maskinvaren. Nærmere bestemt får maskinen en tokjerners Intel Core i5-prosessor med en klokkefrekvens på 1,4 GHz.

Maskinen leveres ellers med 8 GB minne, men i motsetning til de dyrere 21,5-tommerne ser det ikke ut til at minnet på denne rimeligere modellen kan oppgraderes.

Videre utstyres den nye iMac-en med 500 GB harddiskplass, som i likhet med de andre kan oppgraderes til 1 TB. Når det gjelder grafikk kommer maskinen med den integrerte grafikkprosessoren Intel HD Graphics 5000.

Det er uvisst hvorfor Apple har valgt å lansere en rimeligere iMac nå, men sannsynligvis ønsker selskapet å ta opp konkurransen med rimelige Windows-baserte alt-i-ett-PC-er, for eksempel Lenovos ThinkCentre-serie og HPs AIO-modeller.

Apple har sluppet mange nyheter i det siste: Én av dem er at OS X får splitter nytt design »

Les også
– Apple skal snart lansere en 27-tommers Mac med 5K-oppløsning
Les også
Apples første datamaskin skal selges for gigantsum
Les også
Lenovo slipper slank spillbæbar
Les også
Apple vokser der konkurrentene sliter
Les også
Nå får du ny iMac til under 10 000 kroner
Les også
Se alle nyhetene fra Apples storlansering
Les også
Hevder Apple utvikler nye maskiner med ARM-prosessorer
Les også
MacBook Air har blitt «ny»
annonse