Til hovedinnhold

Dette skal være verdens minste 13-tommers laptop

Og Dells nye XPS byr også på solid batteritid og mye høyere oppløsning enn før.

ririro/Shutterstock.com, Dell

Store lass av nyheter har allerede veltet ut av det travle CES-lokalet i Las Vegas, og nå er det omsider PC-giganten Dell sin tur til å rive sløret av markedsnykomlingene. Det gjør de blant annet i form av å presentere sin nye versjon av den 13 tommer store laptop-modellen i XPS-serien, en modell vi allerede hadde mye bra å si om i vår test i mai.

Nye XPS 13 er ved første øyekast til forveksling ganske lik den forrige utgaven, men Dell har såvisst foretatt et knippe betydningsfulle oppjusteringer, både på innsiden og på den smekre utsiden.

– Blir verdens «minste» 13-tommer

Først og fremst har den nye versjonen gjennomgått en designendring som innebærer at skjermen nå er bortimot rammeløs, det vil si at skjermflaten strekker seg nesten helt ut til kanten. Nærmere bestemt måler rammen beskjedne 5,2 millimeter.

Takket være denne ekstra smale rammen har Dell fått plass til en 13-tommers skjerm i det Dell påstår er en 11-tommers innpakning, noe som igjen gjør at selskapet drister seg til å benytte karakteristikken «verdens minste» 13-tommers laptop om den nye modellen. Tykkelsen på PC-en er ikke oppgitt, men vekten starter på magre 1,17 kilogram, noe som har sammenheng med at Dell selvsagt igjen har brukt aluminium og karbonfiber i konstruksjonen.

Nye XPS 13 har også et par andre nyheter å by på. Maskinen kan nemlig nå fås med en oppløsning på solide 3200 x 1800 piksler dersom du ønsker det, hvor den forrige versjonen ikke kunne skilte med mer enn vanlig HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Som før er skjermen også berøringsfølsom.

Skal få solid batteritid

I tillegg til dette skryter Dell av at batteritiden nå er øket til hele 15 timer, men som blant andre The Verge peker på gjelder dette 1920 x 1080-versjonen av PC-en med Core i5-prosessor. Hva batteritiden ligger på med den høyeste oppløsningen er uvisst.

Ellers kan XPS 13 fåes i både i3-, i5- og i7-utgaver, og man kan velge mellom 4 GB og 8 GB minne og en SSD på enten 128 GB, 256 GB eller 512 GB. De øvrige tekniske spesifikasjonene er ennå ikke kjent. I Norge vil prisen starte på 12490 kroner for modellen med HD-skjerm, mens modellen med 4K-oppløsning starter på 13790.

Acer viste også frem en snasen, ny bærbare PC på CES-messen: Den kommer med en Kinect-lignende sensor »

annonse