Til hovedinnhold

– Ikke større skjermer fra Apple denne gangen

...men kanskje neste gang, ifølge kilder hos leverandørene.

Illustrasjon: iDownloadblog

Apple skal ifølge "folk som jobber hos leverandører" ha spurt leverandørene etter større skjermer enn de som i dag fins i Apple-produkter. Blant annet skal selskapet spesifikt ha spurt etter en skjerm til en tablet med mål på litt mindre enn 13 tommer. Det er The Wall Street Journal som står for kildeartikkelen.

Det er ikke nødvendigvis snakk om skjermer som ferdige produkter vil bli utstyrt med, men dette kan tyde på at selskapet leker med tanken om å øke skjermstørrelsene. I dag har iPhone 5 en fire tommer stor skjerm, og standardvarianten av iPad har en 9,7 tommer stor skjerm.

Samsung er i dag ledende smarttelefonprodusent, og ses på som den viktigste konkurrenten til Apple. Telefonene fra Samsung kommer med flere forskjellige skjermstørrelser, inkludert Galaxy Note IIs med 5,5 tommers skjerm og Galaxy Mega med hele 6,3 tommers skjerm.

– Men ikke denne gangen

Apple og leverandørene forbereder seg nå på produksjonen av nye iPad de kommende ukene, ifølge The Wall Street Journals kilder hos leverandørene. Den nye versjonen forventes å ha samme størrelse, skjermstørrelse og skjermoppløsning som forgjengeren. Vi snakker altså om en 9,7-tommer, men skjermen skal angivelig være lettere fordi fronten ikke er laget av glass men en tynn film av et annet materiale.

Når det gjelder iPhone skal leverandørene allerede ha startet produksjonen av komponenter til en ny modell i forrige måned, ifølge de samme kildene. Også her er det sannsynligvis snakk om samme skjermstørrelse, og trolig er det snakk om iPhone 5S og ikke iPhone 6. Det skal være mulig å velge blant flere fargevarianter.

Det sies at en av de store fabrikkene Apple benytter seg av, Hon Hai Precision Industry, skal ha fått beskjed om å ha ferdige iPhone-er klar til utsending sent i august. Den siste tiden har det også gått rykter om en rimeligere variant av iPhone. Denne vil ifølge "folkene hos leverandørene" også komme i flere fargevarianter.

(Kilde: online.wsj.com)

annonse