Tjener 25 millioner dollar på Microsoft-hjemkomst

Tidligere Nokia-sjef Stephen Elop kan le hele veien til banken.

Nokias undergang har tilsynelatende vært en velsignelse for Stephen Elop. Kanadieren skulle i sin tid frelse den finske mobilprodusenten fra elendighet, og slukke flammene fra på det han kalte en brennende plattform.

Nå viser det seg at Elop får en enormt stor personlig gevinst ved å returnere til Microsoft. Over 25 millioner dollar, eller nærmere 150 millioner kroner, vil Elop håve inn, ifølge GSMArena og NYTimes.

Utbetalingen fordeler seg på lønn, ledelsesincentiver og aksjer, hvorav sistnevnte utgjør mesteparten av pengene. Microsoft står etter sigende for 70 prosent av utbetalingen, mens de resterende 30 prosentene hentes ut fra Nokias dødsbo.

I forhandlingene med Microsoft ble for øvrig Elop satt på sidelinjen, mens styreleder Risto K. Siilasmaa i Nokia snakket med oppkjøperen. Dermed har ikke Elop, på papiret i alle fall, feiet for sin egen dør i forbindelse med salget av den forhenværende finske mobilgiganten.

Elop trappet også ned som CEO i Nokia, og tok i stedet en rolle som en slags daglig leder i selskapet. Dette for å unngå interessekonflikter, nå som han skal tilbake til Microsoft. Han vil inneha en slik rolle i Nokia til overtagelsen er fullført. Deretter vil Elop returnere til Microsoft, hvor han får sjefsansvaret for den utvidede enhetsavdelingen.

Les også: Nokia utsetter brettmobil etter Microsoft-oppkjøp

(Kilder: GSMArena, NYTimes)

Les også
– Elop blir ikke ny Microsoft-sjef
Les også
– Ville ført til store vanskeligheter for Nokia
Les også
Vil snappe Nokia foran nesa til Microsoft
Les også
Facebook tjener fett på mobilannonser
Les også
Nokia-Elop kan bli ny Microsoft-sjef
Les også
Nokia kan komme med både brettmobil, nettbrett og PC
annonse