Til hovedinnhold

Styr PC-en med fingeren

Fiffig 3D-mus kan gjøre PC-jobbingen mer effektiv.

Kickstarter

Kickstarter er stedet hvor folk med lovende idéer kan oppsøke finansiering fra publikum. Dette nettstedet er som kjent fullt av snedige oppfinnelser innen alle kategorier.

Et av prosjektene som nå har vunnet stor popularitet på Kickstarter er en innretning som har fått navnet Mycestro. Mycestro er en såkalt 3D-mus, det vil si at den registrerer bevegelser i tre dimensjoner.

Bli en fingernem PC-bruker

Det stopper imidlertid ikke der. Den er også laget for å kunne tres på pekefingeren slik at du kan styre markøren på dataskjermen ved hjelp av enkle finger -og håndbevegelser.

Tanken bak oppfinnelsen er å eliminere behovet for å flytte hendene mellom musen og tastaturet. Dette skal visstnok både spare tid og gjøre multitasking og surfing enklere, gitt at du klarer å venne deg til den.

Foto: Kickstarter

Musen har en relativt lang rekkevidde på rundt ti meter, noe som betyr at enheten også kan brukes med smart-TV-er eller til presentasjoner.

Duppeditten, som for øvrig kommer med Bluetooth 4.0-støtte, aktiveres ved å holde tommelen mot den berøringssensitive overflaten. Dersom du skal bruke tastaturet er det så bare å fjerne tommelen for å sette musen på pause.

Mycestro har tre berøringssensitive museknapper som er lett tilgjengelige for tommelfingeren, og du kan skrolle ved å stryke fingeren over knappene.

Nær målet

Vekten til musen skal være så lav at den knapt er merkbar, og størrelsen ser også meget overkommelig ut. Enheten lar seg dessuten bekvemt lade opp via USB, noe som vil gi deg rundt åtte timer med fingerfekting foran dataen før batteriet går tomt.

Oppfinneren av vidunderet, amerikaneren Nick Mastandrea, har hittil hatt god medvind på Kickstarter. Målet ligger på 100 000 dollar, og i skrivende stund er giversummen kommet opp i 65 800 dollar med 37 dager igjen.

Om målet nås, noe det etter all sannsynlighet vil, er planen å starte produksjonen av Mycestro så fort som mulig. Lanseringstidspunktet vil da være en gang i løpet av oktober eller november i år.

Sjekk for øvrig videoen under for en demonstrasjon av produktet.

(Kilder: Kickstarter, TechCrunch)

Mer om
annonse