Tek.no

Nyhet

Her er en av de første «stasjonære» bærbare

Spesifikasjonene på nye Asus G751 overgår det meste du kan putte i sekken.

Asus / Shutterstock 120733021
13 Okt 2014 20:00
annonse

Hvis du har sittet på gjerdet og ventet på en ny og kraftig bærbar PC, men ikke har funnet noe med nok futt i, kan det hende ventetiden nærmer seg over nå. Asus har nemlig nettopp lansert to splitter nye spillbærbare, men det er lite i spesifikasjonene som skulle tilsi at disse maskinene kan puttes i en PC-veske.

De to nye datamaskinene har nemlig spesifikasjoner vi vanligvis forbinder med fullverdige stasjonære datamaskiner. Skjermkortene de er utstyrt med er det mest spennende ved de to nyhetene, som går under navnene Asus ROG G751JT og Asus ROG G751JY, men også resten av maskinvaren står definitivt til laud.

Råsterke skjermkort på farten

Nye Asus ROG G751 kan konkurrere med stasjonære PC-er i ytelse.Foto: Asus

Mer

Begge de nye modellene kommer med Nvidias nye Maxwell-baserte skjermkort innabords, i form av GeForce GTX 970M på Asus ROG G751JT og GeForce GTX 980M på den mer kostbare Asus ROG G751JY.

annonse

Disse skjermkortene er nesten helt på nivå med sine dedikerte motparter til stasjonære maskiner. Dette står i sterk kontrast til tidligere tiders nokså kraftig nedskalerte bærbare grafikkbrikker.

De øvrige spesifikasjonene på de to modellene varierer litt, ettersom det finnes flere konfigurasjoner av hver modell – men det er heftige saker over hele fjøla.

Bærbar PC med stasjonær innmat

De aller rimeligste G751JY- og G751JT-modellene får 8 GB DDR3-minne og en Intel Core i7 4710HQ-prosessor under panseret. I tillegg kommer noen varianter med 16 GB minne, og enkelte blir også utstyrt med en enda litt raskere Intel Core i7 4860HQ-prosessor.

Lagringsplass blir det også greit med, og heller ikke på denne fronten skal det gå spesielt tregt. De fleste modellene kommer nemlig med en forholdsvis rask harddisk på 1 TB, samt en lynrask SSD på 256 GB – denne gjerne koblet til over det nye M.2-grensesnittet.

Alle modellene blir også utstyrt med den nyeste og kjappeste standarden for trådløst nettverk, 802.11ac, samt Bluetooth 4.0. Med alt dette ombord, og skjermer på 17,3 tommer, ser det endelig ut til at de gamle skrivebordsmaskinene får reell konkurranse fra sine bærbare motstykker.

Sjekk beste pris og fulle spesifikasjoner på Asus ROG G751 i Prisguide »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå får bærbare nesten like god grafikk som stasjonære maskiner
annonse

Les også